Punca Cyst Dan Rawatan

Baru-baru ini Cik Thim dapat tahu kawan Cik Thim ada cyst semasa hamil.  Tapi Dr cuma bagitau cyst tu tidak perlu dibedah kerana ia boleh hilang dengan sendiri.   Secara teorinya, cyst ni adalah ketumbuhan bukan kanser yang tidak merebak macam kanser. Ia adalah sejenis bebola/kantung yang mengandungi air/bendalir yang boleh berada di mana-mana di …

Bagaimana Mencapai Impian

Insaf sangat bila Dr Fyda Noh share pasal mencapai impian.   Padanla kita susah nak dapat apa yang kita nak dalam hidup. Sebenarnya semua bermula dari kita bukan orang lain. Kalau tak takkanla setiap kali azan kita disuruh Hayya Alal Falah(Marilah menuju kejayaan)Bukan sekali tapi tiap kali masuk waktu tu.   Sayang bila kita tak …

Cara nak Elakkan Kena Jahit Semasa Bersalin

Pengalaman bersalin kadang-kadang merupakan mimpi ngeri bagi sesetengah wanita dan ada pula yang seronok semasa bersalin.  Ada yang bersalin tanpa perlu ubat penahan sakit, ada yang dinduce dengan pitocin, ada yang bersalin secara forsep atau vakum dan ada pula yang bersalin secara pembedahan.  Bersalin secara SVD (spontaneous vagina delivery) sekiranya salah teknik boleh menyebabkan vagina …

Tips Mak Anak Kecil Dan Berderet Kekal Cantik dan Berseri Tanpa Perlu Make Up Tebal

Menjadi ibu baik bekerja atau surirumah merupakan satu tugasan yang mencabar. Lagi-lagi kalau ada anak yang masih kecil dan perlukan perhatian. Dapat pulak rapat-rapat kan.  Bukan apa, disebabkan masa yang terhad kadang-kadang kita tidak punya masa yang mencukupi untuk penjagaan kulit wajah apatah lagi bermake up.  Baru nak pakai foundation untuk tutup cela time tu …

Rahsia 4 Emas Atlit ParaLimpik Sukan Sea KL 2017

Menjadi atlit memerlukan ketahanan badan yang kuat serta latihan yang mencukupi bagi mencapai kejayaan dalam sukan yang diceburi.   Bagi atlit lumba basikal paralimpik negara, Najib Turano beliau memilih untuk mengamalkan sepeket Nutriferon Shaklee setiap hari bagi merangsang sistem pertahanan badan beliau agar fit untuk tournament. Seriously beliau telah membuat pilihan yang tepat kerana Nutriferon …