DAH MAKAN SUPPLEMENT/MILK BOOSTER TAPI SUSU X BANYAK JUGA??

Don’t worry mommies, sebenarnya apa yang kita perah tu kuantiti dia cukup untuk baby kita.  Yang penting kita kena yakin Allah yang bagi kenyang dan Allah yang bagi susu tu cukup.  Pengalaman bf sofiyyah dulu, sedih tau.  Asal pam je dapat 3-5oz je both side.  Alhamdulillah memang itu keperluan sofiyyah sekali minum maximum dia 2oz je.  Even dah besar kalau bancuh susu formula pun 5oz je. Huhu.

By the way, kalau dah makan supplement/milk booster, rasa miss b dah bengkak,tapi susu xbanyak juga, ada beberapa perkara kita kena buat supaya susu lancer:

1)Urut miss b dulu sebelum pam, pecah2kan ketulan susutu(ni saya tahu masa bf 2nd baby)

2)Tuam dengan benda panas

Insya Allah susu lancar.

Tapi kalau mommies nak cuba lecithin Shaklee pun boleh sebab nak lancarkan ketulan susu  tu.  Satu botol boleh kongsi dengan suami (untuk bantu kurangkan kolestrol) dan anak(untuk mudahkan anak bangun pagi)

P/S:Bulan ni Lecithin Promo Buy 1 Free 1.  Kalau nak beli Set Menyusu Shaklee pun boleh.  

Jom Whatsapp saya 0132480986.  Saya akan guide ikut bajet anda.

ATAU
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ae959a9413c2d11d535aadcb3ae82f1b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *