Dah puas ikhtiar namun tiada rezki untuk hamil?

Anak adalah anugerah Allah yang sangat dinantikan oleh setiap  pasangan yang telah berkahwin. Anak-anak adalah pelengkap rumahtangga dan anak yang soleh akan menjadi saham kita di akhirat kelak.  Sebagai seorang muslim kita perlu lakukan doa,usaha, dan tawakal dalam mencapai satu hajat.

DOA
Doa sangat penting dalam hidup seorang muslim.Kita perlu minta sungguh-sungguh dengan Allah dan yakin bahawa Allah yang beri rezeki anak dan bukan ubat yang boleh bagi anak.Kita boleh doa semoga dengan asbab ubat atau rawatan ini kita boleh mendapatkan zuriat. Antara doa yang kita boleh amalkan dalam memperoleh zuriat ialah:


Doa Nabi Zakaria
Selain itu bagi wanita digalakkan membaca Surah Maryam ayat 1-4 setiap kali lepas solat. Insya Allah bagi menguatkan rahim.

USAHA
Memandangkan sekarang merupakan zaman serba canggih banyak rawatan kesuburan telah ditemui. Rawatan kesuburan seperti IVF adakalanya mencapai sehingga puluhan ribu ringgit. Tidak ketinggalan juga banyak pengasas produk yang memperkenalkan produk untuk mudah hamil.

Namun adakah kita pasti bahawa produk itu benar-benar selamat?Bagi saya untuk memilih produk yang selamat kita perlu pilih produk yang telah lama bertapak, telah diuji keberkesananya dan dari sumber semulajadi. 

Sebab itu saya katakan Shaklee adalah pilihan terbaik.  Shaklee bukanlah ubat yang boleh merawat masalah ini tetapi merupakan makanan tambahan yang boleh membantu menyihatkan badan dan mengatasi masalah yang membawa kepada ketidaksuburan.

Bagi lelaki, digalakkan untuk mengambil ESP, zinc complex, vitamin e, Vitamin C, B Complex dan Vitalea Shaklee untuk subur

Vitamin E
Vitamin E dapat membantu meningkatkan kualiti sperma dan menambahkan kuantiti sperma lelaki. Ia juga dapat meningkatkan ransangan seks kepada suami. Lelaki tidak boleh mengambil Vitamin E setiap hari. Sebaiknya diambil 2 hari sekali atau 3 kali seminggu.Zinc Complex
Zinc Complex mampu meningkatkan kualiti sperma dan menambahkan kepekatan dan kekuatan sperma. Ini dapat memastikan mobiliti sperma dan kelansungan hidup sperma yang tinggi. Selain itu, ia meransang pembentukan hormon lelaki iaitu hormon testosteron.


                            
Vitamin C
Merupakan anti oksidan yang berupaya menghapuskan radikal bebas di dalam badan. Ia juga bertindak menghalang sperma dari bergumpal. Vitamin C akan menjadikan salur darah lembut dan mengembang seterusnya berupaya untuk mengalirkan lebih banyak darah. Ini dapat membantu lelaki yang mengalami masalah mati pucuk.

ESP
Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain.
 ESP SHAKLEE boleh membentuk  sel sperma yang sihat.

 

Bagi wanita pula digalakkan untuk mengambil GLA Complex, Alfalfa, Vitamin B Complex, ESP, Vitale Shaklee dan Vitamin C.


GLA Complex
GLA berfungsi untuk menyeimbangkan hormon wanita yang diketahui berkait rapat dengan kitaran haid dan kesuburan wanita. Ia juga membantu para wanita dalam menghasilkan cecair kesuburan yang memberi ruang untuk sperma terus hidup lebih lama bagi proses persenyawaan iaitu sehingga ke lima hari. GLA juga boleh mengurangkan period pain atau senggugut dan juga mengecutkan cyst.
 
Vita Lea
Vita Lea adalah multivitamin shaklee yang dapat membekalkan pelbagai vitamin di dalam badan seterusnya melengkapkan keperluan nutrisi badan yang tidak dapat kita perolehi daripada makanan harian kita. Keseimbangan nutrisi dalam badan akan menyebabkan sistem badan akan berfungsi dengan baik dan cekap yang juga memberi kesan dalam  meningkatkan kesuburan. Ia bagus diambil oleh kedua-dua suami dan isteri untuk kesihatan yang optimum
 
B Complex
Secara dasarnya, B Complex sangat elok diambil oleh kedua-dua suami dan isteri kerana di samping menjana tenaga, ia juga mengandungi vitamin anti stress yang dapat mengurangkan stress pasangan suami isteri yang mungkin mengganggu hubungan intim pasangan. bagi wanita pula, kandungan asid folik yang terdapat di dalam B Complex amat penting untuk mengelakkan risiko pembentukan tulang belakang bayi yang tidak sempurna.
 
Alfalfa
Alfalfa adalah sangat istimewa untuk wanita kerana merupakan “kacip fatimah” moden yang mampu memberi kesan kepada organ reproduktif wanita. Alfalfa juga boleh merawat penyakit-penyakit wanita seperti keputihan, kegatalan pada vagina dan sebagainya.

ESP

 ESP SHAKLEE boleh membentuk  tisu rahim yang kuat dan sel ovum yang sihat.


Berikut adalah antara Set Kesuburan Shaklee Yang Dicadangkan :Bertindak sekarang sekiranya anda tengah ikhtiar hamil.  Insya Allah saya akan memberikan cadangan vitamin yang sesuai mengikut masalah anda.  X salah berusaha kemudian kita serahkan kepada Allah.Yang jadi masalah sekiranya kita hanya tunggu dan lihat sahaja.
 
 PM/Whatsapp/SMS saya Fathimah-0132480986
atau

               
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=08f966f051116fbae0de3356816aac80#shakleeeffect
#liveisamazing
#tsunamishaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge