Dehidrasi dan Performance Drink Shaklee

Dehidrasi adalah keadaan di mana badan kita kehilangan bendalir badan sehingga keseimbangan gula-garam tubuh terganggu dan tubuh tidak dapat berfungsi dengan baik.  Air dalam badan berfungsi untuk membantu sistem pencernaan, mengeluarkan toksin dari dalam tubuh, kesihatan kulit dan pengangkut nutrisi untuk sel-sel tubuh.

Dua petanda awal dari dehidrasi adalah rasa haus dan urine berwarna kuning gelap. Ini adalah cara tubuh ketika berusaha menambah cairan di dalam tubuh dan mengurangi pembuangan air dari tubuh.Tanda-tanda dehidrasi yang teruk ialah demam, kejang-kejang, kulit kurang elastik dan tidak membuang air kencing lebih dari lapan jam.  

Justeru, setelah melakukan senaman atau larian kita digalakkan untuk minum air isotonik bagi mengatasi dehidrasi dengan cepat. Namun kebanyakan air isotonik yang ada dalam pasaran adalah berkarbonat dan tinggi gula. Ia sangat tidak baik untuk kesihatan. 

Oleh itu, pengambilan Performance Drink adalah pilihan terbaik sebagai air isotonik.


Fakta menarik tentang Performance Drink Yang 

PerLu Anda Tahu.



1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
3.  Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehidrasi tu.



Siapa yang memerlukan Performance Drink 

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah
  1. Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  2. Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  3. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  4. Para pesakit yang menghidap gout.
  5. Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  6. Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  7. Anak-anak yang demam.
  8. Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  9. Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.


Satu canister mengandungi 539gram serbuk minuman ini. Rasanya ala2 macam oren Tang.
Ya Allah sedap yang amat, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badang yang hilang semasa berpuasa.Ingat lagi saya masa first day puasa ganti,bergerak sana sini pastu susukan si qadeer lagi.Dekat nak buka kaki cramp.Alhamdulillah lps buka dengan Performance Drink ni bolehla nak solat dengan selesa.

Berminat???Meh pm saya 0132480986
#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#legasishaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *