Period xteratur?Jom selesaikan segera.

Period x teratur merupakan masalah bagi wanita. Bayangkan kalau period berterusan menyebabkan masalah dalam beribadah.Sekiranya period berterusan atau tidak datang haid ubat hormon akan diberikan oleh doktor.Namun sejauh mana kita perlu bergantung dengan ubat hormon?Justeru saya ingin mencadangkan GLA Complex Shaklee sebagai makanan tambahan kerana kandungan gamma-linoleic acid yang merupakan asid lemak omega 6,minyak bunga matahari dan vitamin E nya mampu menyihatkan kitaran haid wanita.  Kunci utama GLA adalah membantu mengawal fungsi badan dengan normal dan melindungi dinding arteri.
 
Kebiasannya GLA yang bersifat anti radang boleh ditemui dari tumbuhan seperti minyak evening primrose (EPO),minyak borage dan minyak biji anggur.Dikatakan kandungan GLA dalam minyak borage yang merupakan bahan utama dalam GLA Complex Shaklee adalah lebih tinggi(17-25%) berbanding EPO(7-10%) dan biji anggur(15-20%)
 
 

Faedah GLA

Kajian klinikal mendapati GLA boleh   digunakan sebagai makanan tambahan untuk:

1)Diabetic neuropathy

Kajian menunjukkan pengambilan GLA  selama 6 bulan boleh mengurangkan 

sakit saraf dalam diabetic neuropati. GLA   juga dikatakan mampu mengawal paras gula dalam darah
 

2)Rheumatoid arthritis

GLA dikatakan boleh mengurangkan simptom rheumatoid atritis seperti sakit, bengkak dan kejang pada waktu pagi untuk penggunaan 1-3 bulan.Tetapi GLA tidak boleh menyembuhkan penyakit ini.

3)Kanser payudara

Kajian mendapati pengambilan GLA dengan ubat tamoxifen(ubat untuk merawat kanser payudara sensitif kepada estrogen) memberikan gerak balas yang lebih baik berbanding tamoxifen saja.

4)Eczema dan jerawat

Pengambilan GLA bileh mengurangkan ekzema dan jerawat.Since GLA Complex Shaklee ni ada GLA dan Vitamin E lagila mencantikkan muka kan.

5)Tekanan darah tinggi

Kajian awal menunjukkan GLA  boleh mengurangkan tekanan darah

6)Osteoporosis

Kajian terhadap wanita beusia 65 tahun ke atas menunjukkan individu yang mengambil omega3 dan GLA selama 3 tahun mengalami bone loss kurang daripada yang mwngambil placebo. Didapati juga ketumpatan tulang juga meningkat dengan pengambilan supplement ini.

7)Menstabilkan hormon

GLA mampu mengawal fungsi hormon badan di samping mengurangkan simptom PMS seperti payudara mengeras, kemurungan,bengkak badan dan kembung perut. Selain itu, GLA boleh menyediakan medium y sihat untuk hamil, mengurangkan berat badan dan menghasilkan hormon yang seimbang.

8)Kesuburan

GLA akan meningkatkan penghasilan mukus serviks wanita.Penghasilan mukus ini adalah faktor utama kejayaan kehamilan kerana ia membolehkan sperma berenang ke dalam serviks dengan bebas untuk bercantum dengan ovum dan menghasilkan kehamilan yang sihat

Siapakah yang memerlukan GLA Complex?
✔ Mereka yang mengalami PMS
✔ Mereka yang mempunyai kitaran haid yang tidak tetap
✔ Mereka yang mempunyai masalah cyst
✔ Mereka yang ingin mendapatkan zuriat
✔ Mereka yang ingin cantik
 

Dapatkan GLA Complex anda HARI INI…Hubungi saya 0132480986 atau di FB:Fathimah Azzaharah Kamaludin untuk maklumat lanjut

#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#legasishaklee
#liveisamazing

Comments

  1. Pingback: Produk | Ummi Qadeer

  2. Pingback: 8 Sebab Kenapa Anda Perlukan Vitamin E | Ummi Qadeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge