Kenapa kita perlukan vitamin dan kenapa Shaklee?

Pernah x kita terfikir apala sibuk2 nak makan vitamin bagai.Kenapa pd zaman sekarang ni kita perlu sangat vitamin???Kenapa zaman tok nenek and even zaman kita dulu 90an orang tak sibuk nak makan vitamin.Kat sini saya nak share yang kita mmg perlukan vitamin sebab:

??Kebanyakan kita makan secara  tidak sihat, tidak ikut piramid makanan kkm.bukan sengaja tp faktor
?masa kta beli contoh nasi lemak pagi.nasi membukit tapi timun sepotongje.Tàk penuhi menu pinggan sihat.



??Kandungan nutrien makanan semakin rendah.
??mineral tanah skrg dgn 100thn dulu dh beza. Ini boleh menyebabkan sayur dan buah y ditanam  tidak cukup nutrien
??teknologi GMO sbb nak hasilkan beras or buah lebih dr 2xsetahun dgn banyak n tiada org tengok kesan ke atas nutrien makin ok ke tidak.
??proses pnghasilan makanan yang kita ambil sbg contoh yang ditambah vitamin.kebiasaanya nutrisi makanan akan dibuang dulu baru dia tambah vitamin a ke b ke.
??Buah dipetik sebelum sempat masak.Tak pasti nutrien tu cukup atau tidak?



??Jumlah kalori makanan yang kita ambil lebih dari yang diperlukan.Makan byk tp tidak bersenam.org dulu2 mkn byk tp pergi kerja jalan kaki. Kerja pulak kat bendang.kita ni dahla pg keje naik kereta kat tempat aircond pulak tu.




??Kita  terdedah pada pencemaran asap kilang,kereta n rokok. Contoh asap rokok yang boleh dielakkan tetapi org yg tiada sivikni sedapje hembus kat tmpt awam.Asap ni kalo dihidu boleh menyebabkan sel badan teroksida.



Sebab itu vitamin diperlukan bagi memperbaiki lompang zat yang tiada ,menghasilkan tenaga,tidak stress dan tidak mudah penat.Badan kita ni pun ada hak.Sayangi badan kita kerana jika badan kita terdedah pada stress perasaan,makanan(makanan proses dan fast food) atau persekitaran) kita mudah terdedah kepada penyakit seperti diabetes dan hipertensi

Saya suka mencadangkan vitamin Shaklee kerana dia berkualiti,telah bertapak lebih dari 50 tahun.Shaklee telah membelanjakan berjuta2 USD untuk menghasilkan produk yang berkualiti dan selamat kepada manusia.Selain itu, penanaman bahan mentah Shaklee adalah tiada pestisid dan kebanyakan pemprosesan menggunakan ekstrak sejuk bagi memastikan nutrisi bahan mentah terjamin. Best kan Shaklee?



Jom hubungi saya untuk sebarang konsultasi vitamin.Saya akan membantu anda mengikut masalah anda.0132480986.

#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#liveisamazing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge