Kebaikan Vitamin C Shaklee yang patut kita tahu

Vitamin C merupakan vitamin yang penting dalam diet

seharian kita. Ia merupakan salah satu antioksida yang

diperlukan oleh badan kita.Ia boleh didapati dari kebanyakan

buah citrus. Namun begitu mampukah kita nak ambil buah 

setiap hari memandangkan keadaan kita yang sibuk 

sepanjang hari dan kebanyakan buah yang ada di pasaran 

dipetik sebelum sempat masak.  Jadi kandungan nutriennya 

tidak optimum. 


Vitamin C ni banyak kebaikan dia antaranya:

  • Untuk merangsang pembentukan sel kulit yang sihat dan mengelakkan pigmentasi.  Kulit boleh jadi cantik tau.
  • Untuk merangsang pembentukan collagen kulit. Jadi xdala muka cepat nampak tua.
  • Merupakan pertahanan semula jadi terhadap sinaran UV.
  • Dapat memperbaiki stress dan insomnia.
  • Untuk tulang, gigi, gusi yang sihat.  Gusi tak adala senang nak bengkak
  • Untuk menyokong kesihatan otot, cartilage (tisu), dan saluran darah
  • Juga membantu melindungi kerosakan sel akibat pencemaran sekitar, stress, rokok dan diet pemakanan yang tidak seimbang
  • Meningkatkan penyerapan zat besi dalam tubuh seterusnya baik untuk pembentukan sel darah merah
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Dapat mengelakkan penyakit jantung, kanser ,strok dan gout jika diambil lebih dari 500mg sehari 
Nak makan vitamin C sebanyak gambar rajah di atas memang susah kan?Justeru saya ingin mencadangkan Sustained Release Vitamin C Shaklee

Kalau nak tahu Sustained Release Vitamin C Shaklee

memang lain dari yang lain dan ia patut dijadikan makanan 

tambahan harian kita kerana:

  • Vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.

 

  • Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu. Satu biji vitamin C Shaklee ni bersamaan dengan 7.5biji oren yang mana 100mg Vitamin C bersamaan 1.5biji oren akan dilepaskan setiap 5jam secara perlahan-lahan di dalam perut
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian(perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.
  • Kandungan bioflavanoid pula ialah sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. Kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan. 

 

  • Vitamin C Shaklee ini ialah Vitamin larut air sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen ini, dan, ianya akan dikumuhkan melalui air kencing.
  • Ia diekstrak dari jagung. Mula2 baca sumber utama vitamin C Shaklee macam terkejut pun ada.Dari jagung?Apakah?Selalunya vitamin c ni banyak dari buah yang masam2.Rupanya jagung kalau non-GMO(non genetically modified)kandungan vitamin C dan magnesium lagi tinggi.Teruja sekejap.Kebanyakan yang ada dalam pasaran sekarang sintetik disintesis dr sirap jagung,memang sedap tapi kalau yang sintetik dia boleh bunuh bakteria baik dalam perut.X sia-sia sy pilih Vitamin C Shaklee sebab mmg dari sumber semulajadi yang selamat.

So tunggu ape lagi, jom grab Vitamin C Shaklee dari pengedar sah Shaklee anda. Boleh hubungi saya Fathimah- 013-2480986.

ATAU
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=43e84a9d17d1d8816411305bd1bc2b1b
 


Memang berbaloi2 

#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#liveisamazing
 
#legasishaklee 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *