Berpuasa dengan Shaklee

Bulan Ramadhan akan menjelang tiba.  Dah ganti puasa belum? Risaukan Susu drop semasa berpuasa?Masalah gastritis semasa berpuasa atau kurang tenaga semasa berpuasa?Jangan risau ye. Shaklee boleh membantu. Jom ganti puasa segera.  Kalau tak fidyah la jawabnya.  Di sini saya ingin mencadangkan Set Berpuasa Shaklee atau Set Mighty 3 Gems.


Siapa yang perlukan Set Berpuasa ini.

 •  Ibu-ibu hamil yang rasa tak bertenaga sepanjang berpuasa
 • Ibu-ibu menyusu yang risaukan susu kering ketika berpuasa
 •  Individu yang menghidap gastrik
 • Kanak-kanak yang baru belajar berpuasa.
 • Individu yang melakukan kerja berat
 • Warga Emas
 • Individu yang sangat aktif
 • Individu yang ingin memelihara tahap kesihatan sepanjang Bulan puasa

Set Berpuasa ini terdiri daripada Energizing Soy Protein(ESP), Meal Shake dan Performance Drink.

ESP dan kesannya semasa berpuasa.

?ESP mengandungi kacang soya terpilih yang tidak diubahsuai secara genetik(xda penggalak tumbuhan dlm penanaman), bersifat alkali dan mampu membantu meneutralkan lebihan asid yang dirembeskan oleh kelenjar perut.
?Malah, ESP ini juga mengandungi kandungan protein yang tinggi boleh membantu sistem pencernaan bekerja dengan baik kerana sistem pencernaan kita mula ‘bekerja’ apabila wujudnya unsur protein dalam perut.
?Selain itu, nutrien yang terdapat didalam ESP ini juga mampu membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid dlm perut.
?Maka ia boleh membantu untuk mengurangkan gastritis semasa berpuasa di samping mampu memberikan tenaga berpanjangan semasa berpuasa.
?Gabungan kalsium dan protein di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu dan ini memastikan pengeluaran susu ibu anda tidak akan terjejas sepanjang berpuasa.

Milk Shake Shaklee

 

 • Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah di serap untuk kegunaan harian. 

 • Ia di perbuat daripada bahan semulajadi- buah-buahan dan sayur-sayuran, kacang soya,lactalbumin (sejenis susu).

 • Menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu.

 • Sumber yang sangat kaya dengan kalsium dan fiber membantu anda mengatasi masalah sembelit sepanjang bulan puasa ini.

 • Memelihara kesihatan melalui kandungan vitamin-vitamin dan mineral penting yang di perlukan badan setiap hari yang selalunya sukar di penuhi ketika bersahur dan berbuka.

Performance Drink

 

 1. Ia mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
 2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina. 
 3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
 4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. 
 5. Ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam. 
 6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas.Saya nak share tentang pengalaman saya berpuasa dengan Set Berpuasa Shaklee.Memang awesome.  Saya memang seorang penghidap gastritis kalau dah kena pernah sampai tak boleh berjalan.Susukan anak pun terpaksa orang pegangkan. Saya dapat rasa beza sangat bila saya sahur dengan nasi berbanding sahur dengan ESP.  Bila dengan nasi, pukul 10 saya dah menggeletar tapi dengan ESP rasa bertenaga sehingga ke berbuka. Bila sahur dengan ESP gastik saya pun sudah berkurang. Ditambah dengan Milk Shake Shaklee susu saya lagi meriah dari hari tidak berpuasa. Alhamdulillah. Ingat susu drop.  Bila kita terlampau bergerak semasa berpuasa, bendalir badan akan berkurang. Kaki saya jadi cramp tiba-tiba dekat nak buka.  Bila berbuka, saya buka dengan Performance Drink Alhamdulillah kaki saya pulih dan saya boleh bersolat dengan selesa.

Jom Berpuasa dengan Shaklee.Berbaloi-baloi. Hubungi Saya Fathimah Azzaharah-0132480986

ATAU
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=35f88723391d6bb735f171b38af2aa0b
 

#shakleeeffect

#tsunamishaklee
#legasishaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge