Wanita ibarat bom jangka.

Tahu tak wanita ni kadang-kadang sukar nak difahami. Wanita ni Allah jadikan unik dengan fitrah 9 nafsu dan satu akal.Tidak hairanla kalau bab shopping,hias rumah serahkan je pada wanita. Antara sifat wanita yang lelaki perlu faham ialah;
1)SENSITIF
Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian. Apabila seseorang wanita menyatakan dia sedang bersedih tetapi tidak menitiskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis dalam hati.


* CEREWET
Bukan bermaksud ‘fussy’ tidak tentu hala, kadang kala ingin lelaki mengikut kata-katanya sekali sekala. Ikutkan saja kemahuan mereka selagi mampu tetapi ingat jangan mengeluh tidak tentu pasal… ini boleh memburukkan lagi keadaan.


* SUKAR MENGAwAL EMoSi
Yang ni kena jaga2 terutama dekat2 nak datang bulan,wanita mudah nak marah atau mudah nak sedih. Ini dikaitkan dengan masalah ketakstabilan hormon dalam tubuh
badan.


Jadi  tidak hairanlah kalau saya katakan wanita ini ibarat bom jangka dan sukar difahami oleh orang lelaki terutama semasa hendak datang bulan.  Dan sekiranya anda wanita yang mengalami perubahan perasaan atau tertekan, kekurangan atau kenaikan berat badan, penat yang berterusan , hot flashes, berpeluh pada waktu malam, sukar tidur, kurang nafsu seks, masalah penghadaman, mata kering dan keguguran rambut ini bermakna anda mengalami masalah hormon yang tidak seimbang.


Bagi mengatasi masalah ini, saya ingin mencadangkan pengambilan GLA Complex dan Omega Guard Shaklee kerana hormon wanita yang tidak stabil akan mempengaruhi orang di sekitarnya. 

Kesian tau kalau disebabkan benda kecil, anak atau suami dimarahi oleh ibu atau isteri gara-gara simptom datang bulan. 

GLA complex ni ada gamma linoleic acid dan Omega Guard pula mengandungi asid lemak omega 3 yang membantu menyeimbangkan hormon serta mengurangkan simptom PMS. 

Omega Guard juga boleh membantu wanita mengawal emosi dengan lebih baik.

Jom atasi masalah ini dengan segera. Anda mampu mengubahnya. Hubungi saya Fathimah-0132480986

Atau
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d8e2b37ccb003d5e67f51aa291722a44


#shakleeeffect
#tsunamishaklee
#legasishaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge