Nak turunkan kolestrol secara semulajadi?

Ramai orang kata Malaysia syurga makanan. Banyak makanan yang sedap-sedap dihidangkan setiap hari lagi-lagi bulan puasa.Pergi je bazar Ramadhan macam2 nak beli.Itu belum lagi bufet Ramadhan.Sepatutnya bulan Ramadhan kita kena makan secara sederhana dan tidak berlebih-lebih. Itu belum sambung raya yang dengan rumah terbukanya lagi.Ni contoh total kolestrol makananPernah tak kita terfikir kandungan kolestrol makanan yang kita boleh ambil. Mengikut American Heart Association,jumlah kolestrol yang boleh diambil adalah sebanyak 300mg sehari dan bagi mereka yang ada sakit jantung ambil sebanyak 200mg sehari.

Paras kolestrol normal dalam badan adalah kurang dari 6mmol/L. Sememangnya kolestrol amat penting dalam pembentukan membran sel dan hormon dalam tubuh tetapi kandungan kolestrol yang tinggi dalam salur darah boleh membawa kepada sakit jantung dan strok.Jadi tidak hairanlah sekiranya individu yang tiada sakit kronik tiba2 boleh diserang sakit jantung akibat kolestrol yang tinggi.

Untuk mengatasi masalah kolestrol berlebihan dalam tubuh, kawalan diet yang betul dan senaman sangat diperlukan. Pemilihan makanan yang tinggi fitosterol ataupun sterol dari tumbuhan sangat membantu menurunkan paras kolestrol dengan cara bersaing dengan kolestrol tubuh untuk diserap dalam usus.Contoh makanan ialah lobak merah,roti gandum dan tomato.Tapi perlu makan dalam kuantiti yang banyak la setiap hari.

Disebabkan faktor pemakanan kita yang sibuk dengan kerja dan sukar nak dapatkan makanan ini ketika makan di luar maka saya ingin mencadangkan Phytocol Shaklee untuk membantu menurunkan kolestrol anda kerana ia
?dirumus khas daripada sayuran,buah-buahan ,tumbuhan dan bijirin yang kaya dengan fitosterol aktif
?mengandungi 2000mg fitosterol yang diperlukan setiap hari.
?telah diuji secara klinikal mampu membantu mengurangkan paras LDL kolestrol.
?tiada pengawet,perasa dan pemanis tiruanBagaimana Phytocol Shaklee berfungsi?

Secara teorinya, dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol dalam Phytocol Shaklee akan bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus.

Ini bermaksud apabila kita mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh kita dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL kita. Lihat gambarajah di bawah.
 
 
Sebelum kolestrol melarat dan mengundang penyakit merbahaya adalah lebih baik kita amalkan Phytocol Shaklee untuk turunkan kolestrol secara semulajadi.
 
Jom pilih untuk jadi lebih sihat.
 
Berminat dengan Phytocol Shaklee?Hubungi saya Fathimah-0132480986
 
Atau
 
 
 
 
 


Comments

  1. Pingback: Produk | Ummi Qadeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge