Apa yang perlu buat kalau period tak teratur?

Pernah tak puan atau cik ada masalah datang bulan yang serius?Kadang2 datang bulan kadang2 tidak dan ada masa datang bulan sampai melebihi 15 hari lagi. Menjadi masalah kan kalau istikhadah lama sangat kan. Nak puasa dan solat pun jadi was-was.

Kalau nak tahu masalah datang bulan/kitaran haid tak teratur ni berlaku sebab obesiti, ketidakseimbangan hormon dan stress yang disebabkan oleh gaya hidup yang kurang bersenam dan gaya pemakanan yang kurang sihat. Bayangkan bila lebih banyak makan makanan proses dan makanan segera berbanding makanan yang dimasak sendiri maka banyakla parasit/ toksin yang berkumpul dalam badan.



Parasit yang berkumpul dalam badan akan mengambil nutrien dari makanan yang kita makan dan menyebabkan pelbagai masalah kesihatan dan hormon. Ini semua menyebabkan masalah kitaran haid tak teratur.

Untuk itu parasit ini perlu dibuang bagi mengembalikan kitaran haid yang teratur.

Macam mana nak buang parasit-parasit ini?Boleh ke?

Jawapannya ya. Kita boleh buang parasit dengan cara semulajadi. Antara cara untuk memperbaiki semula kitaran haid tanpa perlu makan ubat hormon adalah dengan cara detoks badan kita.   Detoks adalah proses membuang parasit dengan cara semulajadi. Detoks ialah cara memperbetulkan gaya hidup dan menjaga pemakanan seperti;

– kerapkan aktif bergerak iaitu jogging sekurang-kurangnya 30 minit sehari, 5 kali seminggu.

– elakkan 4 makanan pengundang parasit seperti gula putih, roti putih, makanan berasaskan tepung putih dan minuman berkafein seperti teh dan kopi.

– buang parasit dengan produk detoks semulajadi iaitu konsisten mengamalkan Supplement Detoks Shaklee

Supplement Detoks Shaklee



Set Supplement Detoks Shaklee ini terdiri dari 5 vitamin detoks yang penting iaitu:

1)Vivix – Vivix akan detoks sel-sel dalam badan. Ia membantu memberi tenaga kepada sel-sel dalam badan supaya boleh detoks dengan lebih efektif

2)Peppermint Ginger – Membantu membuang angin dari badan untuk mempercepatkan proses pembetulan kitaran haid


3)DTX Complex – Berfungsi untuk detoks hati. Hati perlu kuat dan dibersihkan dahulu sebab ianya adalah tempat pembuangan segala toksin dan parasit

4)Herblax – Berfungsi untuk detoks bahagian usus. Usus biasanya menjadi tempat duduknya parasit kerana di sini nutrien/zat makanan mula diserap

5)Alfalfa Complex – Berfungsi untuk detoks seluruh badan dengan menyingkirkan parasit yang terdapat pada organ-organ lain

Yang paling penting, pastikan bergerak aktif dan jaga pemakanan seperti elakkan processed food serta konsisten amalkan Set Detoks Shaklee, Insya-Allah bulan seterusnya anda akan mula nampak hasilnya. Berbaloi-baloi. Kesihatan badan pun akan lebih baik tau.

 
Untuk dapatkan Set Detoks Shaklee bagi memperbetulkan semula kitaran haid anda boleh terus hubungi saya :
Fathimah
0132480986
 
ATAU
 
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge