Monthly Archives: June 2017

Jom Rebut Lailatul Qadar

Sekarang ni dah 21 Ramadhan.Jom sama-sama rebut ganjaran dengan tahajud pada waktu malam.Andai kata kita dapat bertemu malam LailatulQadar ia adalah bonus buat kita.Bayangkanlah beribadah pada malam Lailatul Qadar umpama beribadah selama 1000bulan.Untungnya umat nabi Muhammad walaupun umur lebih pendek dari umat nabi terdahulu tapi kita dihadiahkan dengan malam Lailatul Qadar.Samada kita nak atau xnak …

Tips Bantu Ibu Menyusu Supaya tidak Pakai Gigi Palsu di Usia Muda

Bunyi macam kelakar kan.  Muda2 dah pakai gigi palsu.Menyusukan  anak?Pernah tak sakit gigi yang sangat kerap dan gigi jadi rapuh? Adakah ini petanda kurang kalsium? Teringat selepas sebulan bersalinkan anak pertama,2 batang gigi saya kena cabut sbb satu dah pecah dan satu berlubang.Masa tu saya mula ambil suplemen kalsium tapi ambik tak konsisten. Masuk anak …

Nak Kurus.90 kg ke 65kg?Mampukah?

INI KISAH BENAR YE Bunyinya macam mudah kan? Hakikatnya bukan telan ubat kurus hari ni, lepas seminggu dah turun 20 kg tau. Perjalanannya panjang dan penuh liku-liku. Jika ditanya kepada sesiapa pun yang nak turunkan berat yang sangat banyak, memang tiada jalan senang.   Serius! Tiada!!   Terjebak dalam bab menurunkan berat badan ni, saya …

Cara Mengatasi Sembelit

Pernah tak tengok orang sembelit atau diri sendiri kena. Siksa kan. Rasa macam nak beranak pun ada kalau time membuang tu. Sembelit ni berlaku bila buang air besar kurang daripada 3 kali seminggu, yang diikuti oleh mengerang (straining), sakit sewaktu buang air,  dan buang air dengan sukar. Biasanya najis adalah keras dan berketul ketul dan …

Resipi ESP yang menyelerakan

Korang nak tahu tak ESP ni produk Hot Selling Shaklee tau. Asal Restock je habis. Asal restock je habis. Stress mak tau sebab satu SID boleh beli sekarang ni paling banyak 10 balangje tau. Kalau nak tahu ESP ni banyak sangat khasiatnye dari bantu beri tenaga sampaila boleh bantu kuruskan badan serta cantikkan kulit.  Nak2 kalau …

Kisah Adik Saya dan ESP

Nak dijadikan cerita ni adik saya Aishah.  Mukanya suka berjerawat especially time dekat nak period.  Lagila senang nak berjerawat sebab kerja kat KLCC mudah terdedah dengan pencemaran. Saya pun kata apa kau guna Shaklee balik since dia pernah guna sebelum ni. So,dia pun amikla Vit C +ESP+Vit B untuk tak stress and Omega. Dan kesan sangatla best. Tak …