Jom Rebut Lailatul Qadar

Sekarang ni dah 21 Ramadhan.Jom sama-sama rebut ganjaran dengan tahajud pada waktu malam.Andai kata kita dapat bertemu malam LailatulQadar ia adalah bonus buat kita.Bayangkanlah beribadah pada malam Lailatul Qadar umpama beribadah selama 1000bulan.Untungnya umat nabi Muhammad walaupun umur lebih pendek dari umat nabi terdahulu tapi kita dihadiahkan dengan malam Lailatul Qadar.Samada kita nak atau xnak je.

Kat sini saya nak share tips mudah bangun malam.

 

1)Qailullah(tidur sekejap waktu siang)

Actually dapat sekelap 10-15minit pun dah ok

 

2)Tidur awal

Balik dari tarawikh tu terus masuk tidur.Jangan sambung tengok drama pulak.

 

3)Jaga pemakanan

Lepas terawikh,kalau rasa lapar balik jangan makan banyak2 terutama makanan berlemak kerana boleh mengganggu pencernaan.Saya menyusukan anak memang lapar sangat dalam pukul 10 tapi saya tak makan,saya bancuh ESP.Kenyang tapi bila nak bangun tidur ringanje badan sebab ESP ni sumber tenaga jugak.

4)Berwuduk sebelum tidur

 

5)Melazimi membaca Al Fatihah,3 Qul,Ayat Kursi dan Doa Tidur sebelum tidur.

 

6)Niat dalam hati untuk bangun malam. Berdoa supaya Allah jadikan tidur yang sekejap ini jadi kerehatan untuk mudah bangun tahajud.

 

7)Tidur secara sunnah(mengiring ke kanan)

Foto kredit-turntoislam.com

8)Kuatkan Azam

Tekadkan diri untuk merebut ganjaran pahala

 

9)Sentiasa muhasabah diri

Sekiranya tak dapat bangun sentiasa muhasabah diri.Elakkan melakukan dosa di siang hari

 

Just nak share juga,untuk segar semasa tahajud biar tak tersengguk2 boleh ambil Cinch Tea dan Performance Drink kerana ia boleh memberikan tenaga berpanjangan.

Ingin mendapatkan konsultasi berkenaan Performance Drink+Cinch Tea.

Hubungi FATHIMAH ye-0132480986

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge