5 Masalah Besar bila Wanita Tak Cukup Tidur

Ada x tengok bos ke kawan ke or diri sendiri (wanita la) yang selalu je nak sentap.  Kalau nak tahu wanita yang kurang tidur akan mengalami kemurungan dan kerap marah. Jadi kita orang perempuan, kena ubah gaya tidur supaya bukan sahaja wajah lebih berseri tapi tidaklah kita nak marahje sepanjang masa. Dan lagi parah kalau kena 5 masalah ini:

 

MASALAH 1️ : Wajah cepat berkedut/ bermasalah

Kalau tak cukup tidur, mesti akan ada eyebag bawah mata. Buatkan wajah terus jadi tak cantik. Tak cukup tidur buatkan kulit cepat berkedut. Kulit kusam, jerawat pun senang hinggap.

.

 

MASALAH 2️ : Nyanyuk & ingatan jadi lemah

Tak semestinya usia masih muda ingatan pun masih kuat. Kalau anda ni jenis suka lepak sampai ke pagi dan tak cukup tidur je, jangan terkejut tiba-tiba jadi pelupa. Tidur yang cukup menguatkan memori.

.

️ MASALAH 3️ : Cepat gemuk

Kalau asyik berjaga mestilah perut sentiasa lapar. Lagi parah bila lewat malam je nak makan. Memang gemuk la badan tu nanti. Belum lagi kalau jenis yang lepak mamak je sampai lewat malam atau craving benda2 manis macam kek atau cheesetart

.

.

MASALAH 4️ : Emosi ‘kelaut’

Kalau tak cukup tidur je mesti bad mood. Badan cepat penat dan suka marah-marah. Ini kerana otak tidak dapat berfungsi dengan baik dan akan bertindak melulu tanpa berfikir panjang. Lagi la orang perempuan ni suka na nak ikut perasaan. Kalau da marah tak ingat dunia

 

MASALAH 5️: Diserang penyakit

Jika tabiat tak cukup tidur anda tu berterusan, jangan terkejut jika anda diserang penyakit yang anda sendiri tak menduga seperti darah tinggi. Sekarang ni dengan cara hidup yang tidak sihat seperti pemakanan yang tidak seimbang dan tak bersenam lagilah cepat sakit ni nak menyinggah

 

Sebabtu suami kna bg isteri cukup tidur. Kalau xnak isteri ada masalah ni.

 

Tapi bila ada anak kecik tipula kalau kata boleh cukup tidur. Sebabtu sy mkn vitamin. Nak tahu kena ambik apa?

1)Untuk masalah kulit kusam boleh cuba Collagen Shaklee atau Vitamin C+ESP

2)Nak kuatkan ingatan boleh ambil lecithin atau Omega Guard. Yang ni boleh dapat effect kurus lagi.

 

3)Kalau rasa cepat gemuk cuba program detoks Shaklee. Memang hasilnya xpernah silap.

 

4)Mudah marah tandanya emosi tak stabil. Boleh ambil Omega Guard Shaklee untuk bantu stabilkan emosi

5)Untuk kesihatan menyeluruh boleh ambil set kesihatan wanita:

 

Kalau nak tahu bulan ni promo kalau beli set wanita boleh dpt Tumbler merah menyala dengan harga rm 23.32 je

 

Jom Grab Cepat2. Hubungi Fathimah

0132480986

#janganemo

#kulitcantikberseri

#isterihappysuamipunhappy

#pengedarshakleepasirgudang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge