Mrs Pharmacist itu Saya

Ini kisah saya bukan kisah siapa2. Ada orang tanya kenapa jadi pharmacist kenapa xjadi doktor.

Saya pernah alergik antibiotik yang jadikan saya bahan kajian school of medicine di matrik dulu. Bayangkan badan bengkak dan seluruh badan bersalin kulit macam sesumpah gamaknya. Doktor pn tak boleh diagnos apa mula2. Siap kena ECG lagi padahal masa tu xda apa2 simptom dan umur baru 18tahun.

 

Asalnya allergik Augmentin kemudian doktor bagi Bactrim bertambah teruk jadinya. Duduk dekat wad lebih 1 minggu saya tengok tugas doktor jadikan saya fobia. Kesian tengok diorang penat kerja tak berhenti.

 

Bila dh discaj tiba2 ad satu masa kulit saya jd fragile sangat. X boleh selisih kalau berjalan. Macam melekat pun ad.Siksa nak bergerak. So, saya konon2nya amik pharmacist nak study ubat y saya alergik tu plus nak masa lebih dengan family. Dapat pulak masa interview doktor, dekan UM tu kata kalau sebab family jangan ambik doktor. Dia kena minat. So terus reject doktor.

Tapi bila dah keje lebih kurang sama je penat dia, ada jugak oncall cuma xberat sangat la.

 

Then ada orang tanya kenapa kerja gomen tak keje swasta sedangkan habisje bond dapat tawaran berduyun2 utk kerja private sektor. Sebabnya saya tak sampai hati. Dekat klinik kerajaan saya dapat jumpa macam2 orang. Ini jadikan saya lebih bersyukur dengan hidup saya. Saya suka nak tolong orang bukan sebab duit. Sekurang2nya bila dapat jadi tempat luahan makcik2 ni bila direfer sebab gula tinggi ke, pressure tinggi ke diorg akan release tension dia. Memang di swasta dapat buat jgk tapi xsemua org mampu ke swasta.

 

Then orang tanya ko dah ada kerja kenapa join Shaklee pulak? Tak cukupke?Bukan kira cukup xcukup tapi sy nak kongsi kebaikan Shaklee dekat orang lain. Sebelumni saya asyik tengok ramai orang tersalah langkah dalam mengambil supplemen. Dan saya lihat kebanyakan mereka yang ambil suplemen meninggalkan ubat.

 

Jadi saya nak gunakan platform Shaklee ini untuk ajak orang ramai untuk amalkan pemakanan yang sihat dan selamat, hidup kekal aktif dan ambil ubat yang disarankan oleh doktor dengan betul. Since lepas saya study pasal produk Shaklee ni saya sangat sarankan untuk mereka yang nak ambil suplemen gunakan Shaklee kerana ia telah terbukti selamat,semulajadi dan berkesan.

 

Kalau siapa yang nak tanya pasal cara pengambilan ubat-ubatan dan suplemen dengan betul bolehje contact saya Fathimah- 0132480986


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge