Kenapa Shaklee Berbeza dengan Produk Suplemen Lain

Sekarang ni produk suplemen melambak-lambak kat pasaran. Kalau tak cukup ilmu mau semua dicuba. Orang sibuk nak kurus la, nak putih la, nak segar la, nak kuat la dan macam-macam lagi yang kadang-kadang sebab ambil suplemen tu tak terjangkau dek akal.

 

Nak tau tak Cik Thim ambik Shaklee je untuk kesihatan berpanjangan. Lagi la menguruskan 3 orang anak dan menyusukan anak memerlukan skill SUPERWOMAN yang kalau dibiarkan menyebabkan letih dan tidak bermaya.

Nak pulak melayan si hero yang bertindak acah2 wira malam tak mau tido. Makanya memang wajib telan suplemen supaya tak tersungkur di siang hari. Almaklumla siang kena bekerja kan.

 

Kenapa Pilih SHAKLEE?

Mesti ramai tanya kan? Kenapa ambik suplemen Shaklee. Tak takut buah pinggang rosak ke?Erm. Kalau nak tahu sebelum saya pilih sesuatu suplemen tu saya tengok dulu dia punya sejarah. Bukan main rembatje. Produk Shaklee ni dah lebih 100 tahun tau kat pasaran. Dan yang paling bagus dia ada Landmark Study.

 

Apa itu Landmark Study?

Landmark Study ni dia kaji kesan jangka panjang orang ambil vitamin Shaklee,tak ambil vitamin dan ambil vitamin lain terhadap kesihatan since kebanyakan kesan macam penyakit wujud lepas 20-30 tahun ambil sesuatu produk bukan 2-3 tahun.

Yang penting bukan Shaklee syok sendiri sebab yang buat study ni University of Berkley diketuai oleh pakar kaji penyakit (epidimiologist) terkenal di US iaitu Dr Gladys Block bukan Shaklee. Jadi takda sebab kajian ni nak bias atau tak.

Dan Keputusannya

 

Mereka yang mengambil Shaklee lebih baik kesihatan berbanding mereka yang tidak mengambil apa-apa suplemen atau mengambil suplemen jenama lain. Lebih baik kesihatan maknanya kurang mendapat risiko serangan jantung, diabetes dan tekanan darah tinggi.

Best kan?

Siapa taknak jadi lebih sihat bukan.  Sewajarnya pengambilan vitamin terutamanya Shaklee sewaktu muda sebagai makanan sampingan mampu memberikan kesihatan yang lebih baik.

Jom Vitamin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge