Monthly Archives: August 2017

Kos Murah dan Selamat Untuk Kekal Cantik

Ramai orang inginkan kulit yang berseri dan cantik. Dan banyak produk baik secara makan, suntikan ataupun krim kecantikan semakin banyak di pasaran. Tapi adakah produk yang kita pakai tu kita boleh jamin keselamatannya. Terkini ramai orang mengambil vitamin C untuk kecantikan sebab┬ávitamin C ­čî╗Merangsang pembentukan sel kulit yang sihat dan mengelakkan pigmentasi. ­čî╗Merangsang pembentukan kolagen …

Tips memilih Suplemen Kalsium

Seperti yang kita tahu,kalsium amat penting dalam pembentukan gigi dan tulang yang kuat. Dan bila wanita berumur 30 tahun badan akan alami banyak kerapuhan tulang instead of hasilkan dan kuatkan tulang. Atas kesedaran ini,ramai wanita terutamanya mula mengamalkan pengambilan susu atau suplemen kalsium bagi mengelakkan risiko osteoporosis since keperluan sehari kita adalah 1000mg. So kat …

Cara nak hindarkan bibir pecah-pecah

Bibir merupakan salah satu aset wanita yang berharga. Dan boleh jadi stress kalau bibir mengalami masalah. Ialah kan bila pecah-pecah nak jumpa orang pun tak konfiden. Itu belum lagi kalau berkeruping, luka dan berdarah. Antara punca-punca bibir jadi kering ialah: 1. Terdedah kepada suhu yang keterlaluan ┬á Bibir akan menjadi kering apabila terdedah kepada┬ásuhu yang …

Mrs Pharmacist itu Saya

Ini kisah saya bukan kisah siapa2. Ada orang tanya kenapa jadi pharmacist kenapa xjadi doktor. Saya pernah alergik antibiotik yang jadikan saya bahan kajian school of medicine di matrik dulu. Bayangkan badan bengkak dan seluruh badan bersalin kulit macam sesumpah gamaknya. Doktor pn tak boleh diagnos apa mula2. Siap kena ECG lagi padahal masa tu …

Awesome August

Barang makin mahal. Pampers,susu anak nak kena beli lagi. Tapi gaji tak naik2 pun. Hutang ptptn n installment kereta nak bayar lagi. Mak ayah pun nak kena hulur jugak. Takkan bagi rm50 je.Takkan nak bagi mak ayah keje lagi. Kesian diorg dah tua2 nak kena kerja.   So kat sini saya nak suggestkan anda untuk …

Kaitan Minyak Ikan dan Asthma

Asthma merupakan penyakit pada sistem pernafasan yang disebabkan oleh ketakseimbangan antara asid lemak yang merencat inflamasi dan merangsang inflamasi pada saluran pernafasan. Kebiasaanya steroid akan diberikan untuk melegakan inflamasi dan mengurangkan simptom. Pengambilan steroid oral secara tidak terkawal boleh menyebabkan muka menjadi bengkak dan gangguan gula dalam darah(gula darah meningk├át). Selain itu steroid boleh mengurangkan …