Apa yang Best Garlic Complex Shaklee ni?

Hari ni Cik Thim nak review sikit pasal Garlic Complex Shaklee ni. Bila dengar garlic mestila bawang putih kan? Kenapa mesti nak makan Garlic Complex Shaklee ni. Bawang putih kan dah ada dalam masakan. Buat sambal kicap pun mesti ketuk sikit bawang putih kan kalau tak takda umph sambalnya.

Seperti yang kita tahu bawang putih ni terkenal dengan sifat antibiotik semulajadi.  Tapi berapa ramai dari kita yang selalu skip letak bawang putih dalam masakan atau kadang-kadan letak sikit je nak buat rasa.  Kalau nak tahu selain berfungsi sebagai antibiotik bawang putih juga baik untuk penghadaman, kurangkan gastrik dan membantu kurangkan kolestrol.  Jadi nak telan bawang putih banyak-banyak apatah lagi yang fresh tak ramai yang berani lagi-lagi perempuan kan takut bau badan.

Justeru saya cadangkan untuk amalkan Garlic Complex.  Apa yang Best sangat Garlic Complex ni. Garlic Complex ni dibuat daripada bawang putih jenis premium, yang mana bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA di waktu musim panas.Satu biji Garlic Complex ni bersamaan dengan 1 biji bawang putih fresh.  Ianya juga dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tak semua tablet bawang putih di pasaran mengandungi Allicin aktif!!).  Dwi teknologi juga digunakan untuk mengawal bau bawang putih. Bayangkan telan bawang putih mentah-mentah. Memang takla kan.  Dek sebab bau dia. Jadi Garlic Complex ni bonusla kan.

 

Dalam Garlic  Complex ni bukan bawang putih semata tau.  Ia ada rosemary dan spearmint sebagai perasa.  Ia juga ada vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif bawang putih dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Antara fungsi Garlic Complex ni ialah:

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida. Baik untuk masalah keputihan tau.

3.Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:

  • Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
  • Perut memulas (stomach upset)
  • Cirit-birit (Diarrhea)
  • Bronkitis
  • Luka-luka (infected wounds)
  • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing

Paling penting Garlic Complex tiada pewarna dan perasa tiruan ye.  Perlukan Garlic Complex Shaklee. Jom hubungi saya:

Fathimah (SID No:1249184)

WHATSAPP/SMS:0132480986

FB:Fathimah Azzaharah Kamaludin

 

ATAU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *