Kebaikan Peppermint Ginger Plus Shaklee

Assalamualaikum. Harini CIk Thim nak review pasal Peppermint Ginger Plus Shaklee.  Peppermint Ginger Plus  ni adalah gabungan Timur dan Barat 4 herba semulajadi seperti:

1.Pokok jintan manis/Fennel

ia membantu menghilangkan kembung perut, mengurangkan kesakitan perut dan mengurangkan alergi pada saluran usus.  Kebiasaanya orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk atasi masalah kembung perut.

 

2.Bunga Lawang/Anise

Dalam sup ada dalam kari pun ada kan.  Tapi kalau tergigit nangis kejap.huhu. Anise ni orang Mesir purba dulu guna untuk masalah pencernaan, kurangkan senggugut, dan rangsang jus gastrik dirembeskan dalam perut. Paling bagus baik untuk peredaran darah.

 

3. Daun pudina

Digunakan untuk mengurangkan mabuk terutama morning sickness untuk ibu hamil selain mampu mengurangkan pedih ulu hati dan gastrik.

 

4.Halia.

Terkenal dengan mampu membuang angin dan mengurangkan loya halia telah digunakan oleh orang China sejak 2000 tahun lampau untuk tujuan tersebut.  Selain itu, halia mampu merangsang penghasilan enzim perut yang mampu mencernakan makanan dengan lebih baik.

Bila dengar nama Pepermint Ginger je dah tahu mesti untuk angin kan. Of course untuk angin tapi Peppermint Ginger Plus ni pun banyak fungsinya seperti:

 

  • Melegakan otot perut dan menenangkan perut.
  • Membantu penghadaman.
  • Mengatasi loya, mabuk laut dan pening nak muntah.
  • Melegakan kesakitan gastrik dan pedih ulu hati.
  • Melegakan kesan sampingan seperti muntah dan hilang selera makan kesan dari kimoterapi.
  • Meransang enzim untuk mencernakan makanan.
  • Melegakan ketidakselesaan pada perut dan usus, sakit haid dan angin.
  • Mengatasi mabuk laut.
  • Mengatasi masalah kembung perut.
  • Membantu dalam masalah alergi pada usus

Siapa yang digalakkan untuk mengambil Peppermint Ginger Plus Shaklee ni?

  1. Wanita yang sedang hamil tetapi mangalami masalah angin yang sukar untuk dilepaskan. Akibatnya perut terasa sebu dan tekak pula loya-loya
  2. Sukar untuk mendapatkan kencing yang lawas. Walaupun berdehem beberapa kali selepas membuang air, sisa-sisa air kencing itu masih lagi terasa. Ini menjadikan kita tidak selesa dan agak was-was untuk bersolat dan beribadah
  3. Mempunyai masalah kencing kotor dan terdapat jangkitan pada pundi kencing
  4. Anda tidak hamil, tetapi mempunyai angin yang banyak di dalam badan.
  5. Ada masalah sembelit
  6. Mengalami masalah gastrik

Konklusinya Peppermint Ginger Plus ni sangat baik untuk kesihatan.  Bayangkan kalau tak boleh kentut atau angin banyak dalam badan. Boleh sakit-sakit badan dan rasa sebu kan.

Cara Makan Peppermint Ginger Plus Shaklee

1. Membantu penghadaman : 3 biji selepas makan
2. Mencuci usus dan perut: Larutkan 3 biji Peppermint Ginger Plus Shaklee dan 10 biji alfalfa di dalam air panas suam untuk diminum
3. Merawat sakit atau masalah gastric, nausea, batuk : 3-5 biji dilarutkan dalam air panas menjadi teh herba
4.Kelegaan tekak, batuk, sendawa : Hisap 2 biji

 

Jom Atasi masalah dengan Peppermint Ginger Plus Shaklee.  Hubungi saya:

Pengedar Shaklee Pasir Gudang

Fathimah (SID NO:1249184)

WHATSAPP/SMS:0132480986

FB:Fathimah Azzaharah Kamaludin

 

ATAU

 

Comments

  1. Pingback: Produk | Ummi Qadeer

  2. Pingback: tips kurangkan morning sickness | Ummi Qadeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge