Tips kurangkan Parut Menggerutu Chicken Pox

Chicken Pox atau demam cecair adalah penyakit yang disebabkan oleh virus Varicella Zooster. Kebiasaanya ramai yang akan dijangkiti pada waktu kecil dan ia hanya menjangkiti individu sekali seumur hidup. Kalau kena time dewasa pulak memang sakitla. Cuma ada kes terpencilje yang boleh kena dua kali sepanjang hidup. Chicken pox boleh berjangkit melalui

-air liur

-batuk

-bersin

-bersentuhan dengan cecair pada blister chicken pox.

Simptom chicken pox biasanya ruam yang sangat gatal. demam,  tak selera dan sakit2 badan.

Kebiasaannya doktor akan bagi ubat sapu calamine,ubat tahan gatal dan antiviral(acyclovir).  Biasanya kalau ambik acyclovir parut bekas blister chicken pox akan hilang tapi kalau ambil acyclovir selepas 3hari dijangkiti macam  tak berkesan sangat.  Lagipun larat ke nak makan antiviral 5x sehari

Bila bekas blister dah kering akan menyebabkan parut yang sangat menakutkan bagi oranh tertentu. Nak berjumpa dengan orang pun malu dan tak konfiden

So kat sini saya nak share vitamin Shaklee yang terbukti berkesan dalam merawat parut wajah akibat chicken pox. Ia terdiri dari

a)ESP-memberikan tenaga berpanjangan dan membantu memberikan warna kulit yang sekata. Ini kerana dalam ESP lengkap dengan 9 asid amino perlu yang membantu memulihkan sel-sel dengan lebih cepat.

b)Vitamin C-merangsang pembentukan kolagen kulit dan mencerahkan kulit

Memang best hasilnya bila dah guna set ni. Tak caya jom tengok testimoni

Izinkan saya bantu anda dengan Set Cantik ini.  Hubungi saya

Pengedar Shaklee Pasir Gudang

Fathimah

0132480986

 

ÀTAU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *