Kurangkan Gout Dengan Vivix

Pernah tengok orang keliling kita kena gout?Kesian kot.Nak jalan pun susah.Lagi la nak bawa kereta.Dari apa yang saya lihat kebanyakan dari mereka yang kena gout akan makan ubat tahan sakit untuk kurangkan sakit.Tapi ubat tahan sakit ni pun tak membantu sangat. Dan tidak semua orang yang akan dipreskrib ubat pencegahan gout disebabkan hanya doktor pakar sahaja yang boleh memberikan ubat pencegahan gout ni

Apa itu Gout?

 
Gout adalah sejenis penyakit atritis atau keradangan yang berlaku disebabkan kandungan asid urik yang tinggi dalam darah. Asid urik adalah bahan buangan yang dihasilkan apabila badan mencernakan purina(sejenis protein yang terdapat dalam kebanyakan makanan dan sel badan)
Penyebab Gout
  1. Berlebihan berat badan
  2. Buah pinggang tak dapat membuang asid urik dari dalam badan dengan baik
  3. Genetik badan yang tidak normal
  4. Diet dan cara hidup yang tidak sihat
Bila asid urik tinggi untuk tempoh yang lama maka kristal seakan-akan jarum akan terbentuk diantara tisu menyebabkan sendi sakit dan membengkak.  Berlebihan berat badan juga akan meningkatkan asid lemak yang merangsang keradangan.

Cara mengatasi gout

1)Kurangkan berat badan dengan cara yang sihat (makan secara sihat dan bersenam)bagi mengurangkan stress berat pada sendi lutut,kaki dan pinggul.
2)Elakkan makanan yang tinggi purina seperti ketam,udang,ikan bilis,sardin dan hati.Ambil kekacang,daging dan telur secara sederhana
3)Makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan
4)Makan bijirin bagi mendapatkan serat dan vitamin yang perlu
5)Elakkan atau kurangkan makanan proses  yang tinggi gula biasanya yang mengandungi label sirap jagung atau sirap glukosa,fruktosa kerana boleh meningkatkan risiko gout.
6)Minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
7)Makan vitamin yang selamat seperti Vivix kerana terbukti selamat,semulajadi dan berkesan.

Kenapa mesti Vivix?

Vivix adalah sejenis formulasi yang terdiri dari polifenol dan resveratrol yang mana mengandungi kesan antioksida yang tinggi.  Vivix mengandungi 4 bahan utama iaitu Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Purple Carrot dan European Elderberry.  Kandungan Antioksidannya yang tinggi mampu membantu mengurangkan asid urik dalam badan dan mengelakkan kristal asid urik dari terbentuk.

 Vivix ini bukanlah ubat untuk merawat penyakit gout tetapi ia adalah vitamin yang sangat menyihatkan badan kerana kandungan antioksidanya yang tinggi dan ramai telah mengakui keberkesanan Vivix dalam meningkatkan kualiti hidup mereka seperti testimoni berikut:
 Best kan Vivix ni. Bulan November bulan Vivix ye. Almaklumla beli 2 Vivix anda boleh dapat
a)free membership
b)less 5%
c)free postage
d)cashback next month
Jom Vivix
Hubungi
Pengedar Shaklee Pasìr Gudang
Fathimah
0132480986
Fb:Fathimah Azzaharah Kamaludin
Atau

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge