Kenapa Shaklee MLM Patuh Syariah

Nak berbisnes kena jujur dan tidak menipu kan baru berkat. Mesti ramai tertanya-tanya kenapa Cik Thim buat Shaklee? MLM pula tu. Cik Thim pun mulanya anti MLM ni tapi bila dah tengok pelan perniagaan Shaklee dan dengar ceramah Ustaz Zaharudin pasal MLM I know i did a good decision.

Ada beberapa sebab kenapa Shaklee ni MLM patuh syariah.

Shaklee nak jual produk bukan main jual tau. Dia akan pastikan bahan yang berkualiti dari sumber yang tidak tercemar. Ladang bahan mentah untuk buat produk Shaklee juga dikawal tiada pestisid dan bukan GMO. Macam contoh sebab ada kekurangan dekat ladang alfalfa( cara penanaman tak ikut kriteria), alfalfa punya production discontinue tau sekejap.

Produk Shaklee pun beli terus dapat takda istilah bayar tapi barangnye tak nampak.

Komisyen pun dapat kalau ada jualan produk. Tak jual produk tak merasala komisyen.

Komisyen pun takda istilah lagi banyak orang kau taja lagi banyak duit kau dapat. Sebabnya kan dia bergantung pada hasil jual produk. Macam kat kedai la istilahnya. Barang tak jual takdala income.

Upline pun takkan paksa downline beli banyak2 produk untuk komisyen upline sebab ia bisnes sendiri bukan bisnes upline bukan bisnes downline.Upline in fact kena pulun jual produk sendiri untuk komisyen dia

Upline memang kena usaha guide downline cara marketing yang betul jadi komisyen seciput tu cuma insentif untuk upline sebab tolong downline(takda istilah upline goyang kaki lagi kerja keras dari downline adala).

Takda istilah dalam Shaklee ko masuk dulu ko lagi cepat naik rank. Dalam Shaklee siapa usaha lebih dapatla naik rank. Ada orang dalam setahun dah dapat pangkat tertinggi Shaklee dan ada orang dah 5 tahun dalam Shaklee pun tak naik rank lagi.

 

Sistem bonus bermula apabila telah mencapai 150uv. Kalau ahli tak buat bisnes tapi belian dia melebihi 150uv dia dah boleh dapat bonus. So kalau ahli menjual, lagi banyak uv lagi banyakla income dia

Cara pembahagian komisyen pun telus. Takda istilah upline akan dapat lebih dari downline kalau downline jual lagi banyak produk dia. Ada kes yang Supervisor (rank pertama dalam Shaklee) income dia boleh jadi 5 angka sebab dia jual banyak produk.

 

Best kan berbisnes dengan Shaklee. Nak join kami? Hubungi

Fathimah Azzaharah Kamaludin

No SID:1249184

No Telefon:0132480986

 

#tsunamishaklee2018

#tsunemi2018

#legasishaklee

#FaSTeam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge