Dah Makan Vitamin Shaklee Tapi Takda Kesan Pun

Aii kome ni dah namanya vitamin aka makanan tambahan mestila tak bergantung pada vitamin je nak sihat. Bukannya makanan utama.

 

Sebabtu kena makan dengan betul. Bukan terus beli makan dan tunggu hasil.

 

Kalau nak tau supplement maksudnya ‘a thing added to something else in order to complete or enhance it’, maknanya kita kena ada SOMETHING ELSE tu dulu barulah suplemen boleh bertindak dgn baik.

 

apakah something else tu?

 

(1) MAKANAN SIHAT DAN SEIMBANG

 

(2) AKTIVITI FIZIKAL YG KONSISTEN

 

(3) PENGURUSAN EMOSI YG UNGGUL

 

these ‘something else’ ni kita kena lengkapkan, barula betul cara makan vitamin.

 

Ehhhhh kalau dah jaga makan, perlu ke lagi makan vitamin?

 

Sebab dah jaga makan lah kena makan vitamin. perkara paling utama:-

 

– zat makanan sekarang dah tak sama macam dulu. zaman tok nenek kita zat dlm makanan sangat tinggi…Kandungan nutrien dalam tanah sekarang pun dah kurang sangat-sangat. ada study tentang benda ni dibuat sejak 35 tahun dulu.

 

– banyak faktor luar yang rosakkan sel badan kita yg dah tak mampu nak tampung dgn diet harian yg biasa. kalau dulu2 badan kita boleh uruskan sendiri benda2 radikal bebas ni, tapi sekarang terrrrrlalu banyak hasil dari radiasi, pencemaran, kilang2, kosmetik, even makanan kita sendiri….Cuba beli buah epal lama2 pun still elok lagi kan. Agak2 depa taruk apa. Dengan ikan sangkar la ayam 40hari la. Sampai body kita pun tak mampu nak tampung dah. so tak heran sekarang org muda2 dah kena macam2 penyakit. Lepastu gi klinik gomenn marah servis lambat sebab ramai sangat orang sakit

 

Thats why kita di Shaklee ni bukan sekadar MAKAN VITAMIN tapi MAKAN VITAMIN DGN CARA YANG BETUL. 3 PERKARA DI ATAS ADALAH ASAS YG WAJIB.

 

Jom Senam Deh.

 

Perlukan Vitamin Dengan Konsultasi?

 

Atau

Anda Berminat Ingin Menjana Pendapatan dengan Shaklee??

Hubungi

Fathimah

No SID:1249184

No Telefon:0132480986

#tsunamishaklee2018

#tsunami2018

#legasishaklee

#shakleeeffect

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge