Jadikan Impian Kenyataan dengan Vision Board

Sedap kan nasi kerabu ni. Kalau nak jadi nasi kerabu ni mesti lengkap ada budu, sambal tumis,sayur2 paling best solok lada. Kalau tak ada memang tak jadi la kan. Sebab tu kalau nak buat nasi kerabu kena plan betul2. Setakat ni masih tak berjaya buat sebab suami tak suka budu. Nak nasi kerabu kena beli la gamaknya.

 

Macam tu jugak impian. Impian tanpa usaha takkan dapat. Thats why kena ada Vision Board. Vision board ni apa yang kita nak capai dalam setahun ni. Contoh nak Motor Tracer ke nak pergi Perth ke nak pergi Umrah ke?Nak bagi duit kat mak ayah ke?

 

Vision Board ni kita kena jelmakan atas kertas.Nak lebih ideal tampal semua gambar tu siap2 dan tampal dekat tempat yang nampak. Macam Cik Thim kat peti ais. Bila tengok hari2 mesti kita nak dapatkan. Usaha untuk benda tu jadi. Nampak pulak dek suami. Memang dia dok tanya bila nak dapat ni? Tercabar tak tercabar?

 

Bila kita dah tulis impian kita, kita nak aktifkan otak kanan supaya lebih masuk ke minda separuh sedar. Minta separuh sedar ni yang akan bantu kita capai apa kita nak.

 

Vision Board ni macam peta. Kita dah tau dah kita nak pergi mana, so kena cari jalan sendiri cemana nak pegi situ. Kalau tak plan betul2 atau kalau tak ikut peta betul2 boleh sesat.

 

Macam zaman periksa dulu nak 4 flat kita tampal kat cermin tengok hari-hari kan. Tu yang semangat belajar. Tapi masa tu buat sebab ikut kawan. Tak Sekali dapat kan. Percayala Vision Boardni boleh jadi kenyataan tau.

 

Paling seronok dengar ada satu orang tu dia nak pergi umrah dia ambik gambar orang lain n dia letak gambar dia kat depan Kaabah. Tup2 the next year dia dapat pergi umrah bawa satu family lagi.

 

Bila dah duduk dalam Shaklee ni baru faham kenapa ada Vision Board. Dan Cik Thim memang dah plan nak capai apa yang tak capai tahun lepas.

 

 Siapa belum ada Vision Board. Jom cepat2 buat. Nak belajar cara buat Vision Board?Jom hubungi Cik Thim 0132480986

 

#tsunamishaklee2018

#tsunamishaklee

#legasishaklee

#shakleeeffect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *