Kelebihan Alfalfa Shaklee

Cakap pasal favourite vitamin cik Thim suka sangat Alfalfa Shaklee ni.  Yela my milk booster dan detox agent. Alfalfa Shaklee ni dibuat  daripada alfalfa. sejenis tumbuhan herba yang telah lama bertapak di dunia ini. Asal nama alfalfa diambil dari perkataan arab yang bermaksud raja herba.  Pada zaman dahulu ia digunakan untuk  meningkatkan selera makan dan memudahkan penghadaman. Perubatan Cina lama menggunakan jus alfalfa untuk mengurangkan penyakit batu karang manakala akarnya pula digunakan untuk mengawal demam dan mengurangkan kuning bayi.

Disebabkan khasiatnya yang banyak, Dr Forrest Shaklee telah membangunkan suplemen berasaskan alfalfa yang dikenali sebagai Alfalfa Complex Shaklee pada tahun 1950an. Wow.Maknanya Alfalfa Complex Shaklee ni lebih tua dari umur Cik Thim. Dan yang paling best Alfalfa Shaklee ni  tiada bahan pemanis, dan pengawet. Sebenarnya ada banyak sangat kelebihan Alfalfa Shaklee ni antaranya:

  1. Ia mengandungi protein, vitamin A, C dan K, magnesium, serta zat besi
  2. Ia kaya fitoestrogen yang sesuai untuk mengatasi symptom menopaus
  3. Tonik yang boleh menyingkirkan bahan toksin dari dalam badan (sesuai untuk detoks)
  4.  Mengandungi saponin yang boleh mengurangkan kolestrol
  5. Mengurangkan masalah keputihan wanita
  6. Mengatasi masalah penghadaman
  7. Menganjalkan payudara
  8. Memulihkan urat selepas bersalin
  9. Milk booster

Cara Pemakanan Alfalfa Shaklee:

Disebabkan alfalfa bersifat panas, digalakkan untuk mengambil 2 biji pada permulaan dan boleh ditingkatkan sehingga 10 biji sehari.  Namun begitu alfalfa Shaklee tidak digalakkan untuk mereka yang ada sejarah lupus kerana ia mengandungi L-canavanine yang boleh merangsang penyakit ini. Alfalfa Shaklee juga tidak digalakkan untuk mereka yang sedang hamil.

Untuk sesetengah orang, badan akan mengalami body adjustment disebabkan Alfalfa Shaklee berfungsi sebagai detoks. Ia akan menyingkirkan semua toksin dari dalam badan. Body adjustment yang mungkin akan dialami termasukla:

1.Gatal-gatal

2.Tumbuh biji-biji kecil pada kulit

3.Tumbuh jerawat

4.Pening kepala

Namun begitu kesan body adjustment ini akan reda setelah 1-2 minggu pengambilan Alfalfa Shaklee. Banyakkan minum air suam bagi membantu proses detoks toksin dengan lebih cepat seelok-eloknya 1liter bagi setiap 25kg berat badan.

Berminat dengan Alfalfa Shaklee?

Hubungi Cik Thim 0132480986

Pengedar Shaklee Pasir Gudang

 

ATAU

ORDER ONLINE

 

Comments

  1. Pingback: Produk | Ummi Qadeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge