Month: April 2018

Mencari Rakan Kongsi Seluruh Malaysia

Anda pelajar? Yang stress dengan ekonomi sekarang? Semua mahal sampai duit PTPTN pun tak boleh nak cover belanja seharian? Kalau boleh tak nakla susahkan mak ayah kan? Ingin mencari pendapatan sampingan? Masih tercari-cari bisnes nak tampung kos belajar yang makin meningkat tapi tiada modal yang cukup? Alami masalah untuk keluar pos barang?Tiada kenderaan? Jangan risau …

Langkah Untuk Melegakan Sembelit Selepas Bersalin

Melahirkan zuriat adalah satu momen indah buat seorang ibu. Namun, bila bab membuang air besar,ada sedikit ngeri di situ. Lagi-lagi memang ada sejarah buasir dan menerima jahitan pada perineum ketika bersalin.  Ini menyebabkan ibu semacam fobia untuk membuang air besar sehingga menyebabkan sembelit.   Sebenarnya sembelit selepas bersalin biasanya disebabkan oleh: 1.Hormon progesteron yang tinggi …

Benarkah Shaklee produk yang hebat?

Asal jual produk mesti penjual akan kata produk dia terbaik dan hebat. Teknik marketing kan. Baru orang beli. Dengan produk Shaklee bukan Cthim kata tau tetapi memang sudah terbukti Shaklee produk yang hebat dan telah memperkasakan angkasawan dan atlit sukan. WOW sangat.   Kisah Shaklee dan Angkasawan Menjadi satu benda yang wajib untuk seorang angkasawan …

Shaklee MLM Sah ke Haram?

Bila sebut pasal MLM( syarikat jualan langsung) mesti ramai dah agak ini mesti skim cepat kaya.  Kesian orang bawah. Kerja pulun habis tapi yang kaya orang yang masuk dulu.  Bila dengar Shaklee ni MLM ramai yang tarik diri takut urusniaga haram kan.  Tapi Shaklee bukan macam MLM yang haram.  Shaklee adalah MLM sah yang patuh …

Kuasa Vision Board

Tahu tak setiap dari kita berhak dapat apa yang kita impikan. Sebenarnya kita boleh je dapat apa yang kita nak dengan cara jelmakan dalam Vision Board.  Jelmakan dalam bentuk visual supaya ia mudah terpahat dalam hati kita dan ia akan pandu kita usaha untuk capai apa yang kita nak.  Kalau perasan kita dah diajar buat …

Cara Mengatasi Bed Sores Bagi Pesakit Kencing Manis Yang Terlantar

Apa itu kudis tekanan atau bed sores? Kudis tekanan/ bed sores ialah kulit atau tisu yang tercedera disebabkan kurangnya pengaliran darah dikawasan kulit yang terlibat. Kebiasaannya ia berlaku disebabkan baring yang terlalu lama dan tidak berubah posisi kedudukan. Kebanyakan kudis tekanan berlaku pada pesakit-pesakit yang terlantar lumpuh atau pesakit yang mengalami koma dan tidak mampu bergerak …