Perbezaan Shaklee dan Sebab Shaklee Jadi Suplemen Pilihan

Asyik-asyik Shaklee.Best sangat ke Shaklee.  Tak percayala dengan suplemen ni.  Buat rosak badan je. Ini dialog yang pernah CThim fikir suatu masa dulu.  Memang CThim anti betulla suplemen ni kan.  Dapat pulak mak yang suka promote macam2 suplemen kat anak dia ni sebab anak dia selalu mengadu letihje kan.  Tapi tak percaya jugak. Sampaila satu ketika lepas bersalin gigi sampai patah dan kena cabut walaupun minum susu.  Jenuhla cari suplemen kalsium sebab tak minum susu kan. Dan osteomatrix jadi pilihan sebab ada kawan tempat kerja SID.

 

Sampaila 2017,terus daftar jadi ahli sebab nak harga ahli punya pasal setelah konsisten amik Ostematrix dekat nak 3 tahun juga. Bila dapatje buku katalog Produk Shaklee. Wow. Sangat Impressive. Kenapala tak jumpa Shaklee awal-awal dulu? Bila dah baca baru terbuka mata hati nak cari produk kesihatan yang selamat dan berkesan tau dan terus terbuka hati nak berbisnes dengan Shaklee.

Perbezaan Shaklee Yang Patut Diketahui

Shaklee ni bukan syarikat tahu nak untung je.  Shaklee ni adalah syarikat yang

1)Mementingkan produk yang berkualiti, selamat dan semulajadi dan sentiasa melakukan inovasi selama lebih 100 tahun. Kalau tak takkan produk Shaklee macam Vitalea bertahan sejak tahun 1915 lagi kan.

2)Shaklee adalah satu-satunya syarikat yang menyediakan peluang menjana pendapatan tanpa had tanpa perlu buka syarikat sendiri di samping menjana kesihatan yang lebih baik dan nampak lebih muda tu. Lagi ramai kita bantu orang lagi banyak kita dapat. Utuhnya syarikat Shaklee kerana dah ada di dunia ni sejak tahun 1960an lagi. Sebabtu Shaklee patut jadi pilihan kalau nak berbisnes.  Insentif pelancongan yang Shaklee tawarkan misalnya pun bukannya kita sorang je boleh rasa malah satu keluarga boleh rasa. Seronok betul.

3) Komuniti pengedar Shaklee ni ada di seluruh dunia dan semua dalam misi yang sama iaitu mengajak orang untuk lebih sihat dan menjadikan dunia terjaga(Go Green).

 

Sebab Produk Shaklee Perlu Jadi Suplemen Pilihan

Ramai beranggapan kenapa jual Shaklee kenapa tak jual produk lain kan. Untuk pengetahuan semua, ada banyak sebab produk Shaklee jadi suplemen pilihan dan patut digunakan oleh semua orang.

1)Sebab 1:Shaklee Sangat Mementingkan Kesihatan

a)Produk Shaklee adalah Produk Yang Berkesan yang mana

-Produk Shaklee melampaui organic. Maksudnya untuk sesuatu produk nak diiktiraf sebagai organic perlu lalui banyak ujian standard tetapi Shaklee buat melebihi dari ujian standard yang ditetapkan untuk pastikan produknya betul-betul organic. Shaklee juga akan pastikan semua proses dari penanaman, pemprosesan bebas dari 350 bahan asing seperti pestisid. Shaklee juga mengambil bahan yang terbaik dari ladang terbaik je. Sebabtu bila ladang Alfalfa tidak menepati piawaian Shaklee, produk Alfalfa ditarik balik penjualannya satu ketika dulu

-Ketulenan dan keselamatan produk Shaklee dijamin kerana Shaklee melakukan banyak ujian untuk memastikan produk Shaklee bebas dari bahan merbahaya. Contoh macam Youth, rangkaian penjagaan muka yang bebas dari 1500 bahan kimia yang merbahaya untuk kulit. Jadi takda isu tambah bahan mengarut macam steroid dalam produk Shaklee ye.

-Kualiti dan potensi produk Shaklee dijamin melalui pelbagai ujian yang dilakukan. Setiap tahun lebih dari 100,000 ujian kualiti dilakukan untuk memastikan produk Shaklee betul-betul berkualiti dan selamat.

-Produknya dibuktikan oleh saintis melalui Landmark Study dan bukannya produk syok sendiri.

-Sentiasa melakukan inovasi dan Shaklee menyediakan geran lebih dari 300juta USD untuk research development  bagi membuat kajian terhadap suplemen dan ujian lain. Jadi tidak hairanlah Shaklee banyak keluarkan research paper. Boleh rujuk sini

-Shaklee ada 71 produk yang telah dipatenkan dan tengah menunggu kelulusan paten seperti Vivix. Maknanya tiada orang boleh tiru produk dia.

b)Untuk menjadi sihat  Shaklee bukan suruh beli produk dia je tapi Shaklee menyarankan untuk makan secara sihat, ambil suplemen dengan betul dan bersenam. Bukan makan suplemen untuk makan tak ingat dunia kan. Sekarang banyak betul orang nak sihat short cut.

2)Sebab 2:Produk Shaklee Mesra Alam

Produk Shaklee adalah produk kesihatan yang mesra alam dari pemprosesannya, penanaman dan proses pengilangan dia.  Sejajar dengan prinsip Dr Shaklee.

Kalau tak takkan Shaklee diiktiraf sebagai
a) Friends Of The Sea sebab Shaklee memelihara populasi ikan di lautan tau walaupun Shaklee tangkap ikan untuk buat Omega Guard Shaklee

b)syarikat pertama mendapat Climate Neutral Award di mana bangunan Shaklee di US mengeluarkan pencemaran karbon dioksida yang minima.

Produk Shaklee juga adalah

a)produk non GMO. Contoh macam ESP yang menggunakan soya yang tidak diubahsuai secara genetik

c)Tidak melakukan ujian keberkesanan produk terhadap haiwan. Tiada arnab, monyet, tikus dan katak yang terkorban.

c)Bebas gluten. Sesuai untuk orang yang alergi gluten.

 

3)Sebab 3:Shaklee Memperkasa Ramai Orang

Kebiasaanya artis atau atlit akan jadi duta sesuatu produk kan lepas famous dan tandatangan perjanjian tetapi kan tidak Shaklee. Shaklee memperkasakan

1)Larry Nielson pendaki gunung Everest US pertama yang sampai puncak dan tak gunakan bantuan oksigen masa di puncak Everest pada tahun 1983. Puncak gunung Everest tu jangan main-main. Kita ni jalan 5km pun dah semput.

2)Ramai atlit olimpik di mana setelah menggunakan Shaklee atlit ini boleh performed dengan baik dan lepas ujian doping. Maknanya Shaklee ni selamat la kan.  Boleh refer sini

3)Angkasawan Scott dan Kelly di mana angkasawan ini menggunakan formulasi Shaklee untuk kekal terhidrat pada tahun 2011 di ruang angkasa.

Best betul Shaklee. Jom gunakan produk Shaklee dan sertai team Shimmers hari ni untuk masa depan yang lebih baik.

Hubungi Fathimah 0132480986

 

Comments

  1. Pingback: Cara nak turunkan bacaan gula supaya tidak cucuk insulin | Ummi Qadeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge