Cara Memilih Mentor Bisnes Online Yang Betul

Ekonomi makin mencabar. Atas sebab itu ramai yang memilih untuk mencari pendapatan sampingan. Dan ramai memilih untuk membuat bisnes online kerana ia tidak memerlukan kita untuk sewa tapak kedai. Makin ramai pula yang offer untuk sertai mereka di kala gawat ni. Tapi sebelum nak pilih bisnes mana yang ingin diceburi, kita kena pastikan kita memilih mentor bisnes online yang betul.  Sebab mentor bisnes  online yang salah bukan sahaja akan merugikan kita malah akan membawa pada kegagalan dalam bisnes since bisnes online ni umpama kita bercucuk tanam.  Salah teknik matila ia.Di sini saya ingin kongsikan cara memilih mentor bisnes online yang betul:

1) Pilih mentor dari bisnes yang dah established. Bukan bila kita dengarje nama macam krik krik tak tahu kan.

 

2)Ada pengetahuan.  Maksudnya boleh bimbing kita mengenai teknik marketing dan produk yang ingin diketengahkan. Kalau semua tanya tak tahu ghontikanla bak kata orang Negeri Sembilan.Sekurangnya kalau mentor tak tahu dia akan usahakan untuk beri yang terbaik.

 

3) Ada ambil berat.  Kalau kita dah mendaftar untuk berbisnes online dengan dia. Dia akan sentiasa coaching tanpa berbelah bagi. Bukan kalau ada Sales je tolong time tiada sales dibiarje terkontang kanting.

 

4) Tidak memaksa. Ada kasih sayang gitu. Sayang anak bisnes.  Sales memang perlu tapi tiadala hari-hari paksa untuk buat Sales kerana kita bukan robot. Mentor juga tidak akan cadangkan kita untuk beli produk bisnes dengan kuantiti yang banyak untuk buat stok takut dikhuatiri syarikat untung, stok tak jalan, kita yang rugi.

 

5)Mentor membawa pada agama.  Pilih mentor yang sentiasa mengingatkan kita untuk taat perintah Allah kerana rezeki juga dari Allah. Kalau time waktu solat pun langgar nak buat kelas sila tinggalkan mentor tersebut. Takut bila kita makin tinggalkan agama rezeki lagi susah nak melekat.

 

Jadi dah bersedia untuk berbisnes online? Jom sertai bisnes online dengan saya. Saya tidak janjikan bulan bintang tetapi saya yakin saya akan jadi mentor bisnes online anda yang terbaik. Kerana:

1) Saya yakin bisnes ini mampu kita wariskan untuk anak cucu kita nanti

2)Saya dah mula keluar dari comfort zone saya untuk jadi lebih maju. Saya mampu untuk berbisnes walaupun saya bekerja dan ada anak kecil.  Saya berubah 360 darjah. Kalau sebelum ini malam2 saya online untuk baca benda yang tidak bermanfaat. Sekarang saya hadir ke kelas bisnes online Shaklee setiap malam.

3.Saya adalah seorang ahli farmasi yang inginkan semua orang menggunakan produk kesihatan selamat.  Walaupun ia bidang saya tetapi saya seorang yang sentiasa ingin tahu dan sentiasa membaca bagi upgrade ilmu baik bisnes mahupun produk.

 

4) Saya seorang yang berani mencuba. Saya sukakan cabaran. Nak jadi cerita semua medium pemasaran saya cuba untuk dapatkan sales termasuk di instagram dan blog.  Tak pandai menulis? Itu dulu. Bila dah selalu menulis blog tak jadi masalah. Dan sales yang saya dapat bukan dari orang sekeliling sahaja malah dari orang yang baca instagram dan blog saya.

5)Saya memang suka tolong orang dan kalau boleh saya tak nak saya sorang berjaya. Saya nak sama-sama berjaya.

Dan yakinila bila anda berbisnes Shaklee dengan saya dengan modal RM68.90 sahaja:

1)Anda akan Berada dalam syarikat yang sudah lebih dari 50 tahun bertapak di dunia ni

2)Anda akan berada di bawah group IReach,  iaitu kumpulan jualan Shaklee yang paling havoc dan paling ramai menghasilkan mereka yang berpendapatan 4,5 dan 6 angka.

3)Produk yang anda jual adalah produk yang telah terbukti selamat, berkesan dan semulajadi malah menjadi pilihan atlit olimpik dan angkasawan

4)Anda akan dibimbing dengan pelbagai kelas asas perniagaan mahupun produk

Jom sertai Shimmers group hari ini untuk masa depan yang lebih baik. Hubungi

Fathimah

0132480986

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge