Cara Kurangkan Mata Panda Yang Confirm Jadi

Pernah tak korang bangun pagi mata sembap macam mata panda?  Nak pergi kerja pun fikir macam2. Tapi nak buat macam mana, dah jadi mak kalau takda mata panda memang tak sah.

 

Anak meragam tengah malam nak susu panggil mak,  mimpi takut pun cari mak.Itu belum yang mak dia jauh sikit tidur bangun nangis cari mak. Baru nak lena dah bangun balik. Dahla tidur lambat, bangun pula pagi nak siap pergi kerja. Mana tak jadi mata panda.

 

Nak pergi kerja kalau rajin bolehla pakai concealer tutup mata panda tu. Tapi banyak masa tak rajin dan tak sempat pun nak concealer bagai. Kalau dapat pakai foundation pun dah cukup bagus.

 

Sebab Mata Panda

Mata panda atau sembap bawah mata ni jadi bila makin tambah usia seseorang tu. Tak kesah lelaki ke perempuan semua boleh jadi. Biasa sebab otot bawah mata dah tak kuat. Jadi lemak yang biasa support mata akan pergi bawah kelopak mata dan jadikan sembap. Cecair badan pun boleh kumpul bawah mata terukkan jadi mata panda.  Mata panda ni takdala bahaya sangat cuma kalau nampak dek orang tu segan sikit kan?

Ada banyak faktor penyumbang mata panda ni seperti:

1)Pengumpulan air dalam badan disebabkan pengambilan garam berlebihan

2)Kurang tidur

3)Allergik

4)Merokok

5)Keturunan

Mata panda ni kalau nak terus hilangkan dengan pembedahan biasanya. Tapi ni insurans tak cover la. Ataupun masukkan filler dalam mata. Tapi seram eh cucuk sana cucuk sini.

Jadi,saya nak share cara kurangkan mata panda ni yang confirm jadi:

1)Buat air green tea. Bekukan jadi ice cube dan tuam bawah mata.

2)Kurangkan minum air yang banyak dekat nak tidur dan kurangkan makanan bergaram.Ini boleh kurangkan pengumpulan air bawah mata.

3)Kurangkan merokok.

4)Tinggikan bantal masa tidur. Ini dapat elakkan pengumpulan air keliling mata semasa tidur.Almaklumla mata panda kan jadi sebab air berkumpul bawah mata

5)Dapatkan tidur yang mencukupi. Paling bagus 7-9 jam sehari.Ini agak susah kan. Dah nama pun mak kan.

6)Elakkan benda yang merangsang alergik macam sabun, pewangi, kosmetik dan bahan perangsang lain macam makanan seafood.

7)Paling bagus cuba gunakan eye treatment setiap malam. Tapi Eye treatment yang macam mana yang sesuai untuk mata panda ni? Nak pilih jangan sembarang pilih elok-elok nak kurangkan mata panda tak pasal-pasal jadi mata hantu pulak kan. Jadi masa nak pilih tu pastikan krim/lotion eye treatment tu boleh janjikan:

a)Kurangkan kedutan dan garisan

b)Kurangkan kesembapan mata dan gelung hitam pada mata (of course la mata panda kan)

c)Membantu membentuk eye contour

d)Melembapkan dan melindungi kawasan bawah mata. Kalau tak ada sifat pelembap kang tak pasal2 mata jadi gatal.

Masih tercari-cari eye treatment yang sesuai?

Jom saya perkenalkan dengan YOUTH™ Restoring Eye Treatment.

Apa Yang Best Dengan YOUTH™ Restoring Eye Treatment ni?

Semestinya ia adalah produk Shaklee yang dibuat dari bahan semulajadi yang berfungsi bukan sahaja untuk melembap malah bersifat anti penuaan kerana di dalamnya ada Peptide Blend, Licorice Extract,  Lotus Japonicus yang dikombinasi dengan pokok Schisandra Chinensis, ada Asid Hyaluronic , Anggur Muscadine yang mahal tu, dan  Vital Repair+® Complex. Paling cool untuk kurangkan mata panda, YOUTH™ Restoring Eye Treatment didatangkan dengan bekas yang unik kerana ia ada tip penyejuk yang membantu menyegarkan kawasan mata dengan mengurut permukaan bawah mata setiap kali anda menggunakannya.

Tak Kenal Maka Tak Cinta Kan?

Boleh tengok gambar di bawah ni.

Jadi  apa tunggu lagi. Jom kurangkan mata panda yang menganggu hidup anda tu. Harga mampu milik tau.

Hubungi saya

Fathimah Azzaharah Kamaludin

0132480986

atau

ORDER ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge