Cara Nak Mudah Buat Saving

1) Cuba jadi minimalist.
Elakkan beli benda yng bukan keperluan. Tak perlu shopping sampai guna kad kredit. Beg ke baju ke tudung ke. Tapi janganlah sampai kedekut sangat kn. Berpada. Bila jadi minimalist ni rumah pun tak semak dengan barang-barang. Kalau agak-agak boleh jual prelove tu jualje. Buat penuh lemari je. Takpun sedekah kat orang. Murah lagi rezeki. Saving kan?

2)Bawa bekal pergi tempat kerja. Bukan sahaja menyihatkan sebab kita boleh kurangkan garam dn minyak sendiri malah dapat latih bangun pagi. Berpagi-pagi tu kan berkat. Bila dah bangun pagi setidaknya boleh tahajud sekali kan. Time tahajudni la boleh minta macam-macam. Boleh minta tambah saving.

Contoh lauk bekal

3)Rajin puasa.Salah satu cara untuk detoks badan dengan baik dan kurangkan kg dan lelemak badan tanpa perlu suffer. Plus cepat sikit ganti puasa. Dah saving duit belanja makan lunch

4)Buat bisnes sampingan yang tidak membebankan. Maksudnya bisnes yang tak perlu guna modal banyak untuk simpan stok dan jadikan kita struggle untuk cover blik. Tapi buat bisnes ala-ala dropship gitu.Ada ke bisnes macamtu?

Banyakje cuma nak tak nakje.

Paling senang buat bisnes online je. Tak payah sewa kedai.

Masih tercari-cari bisnes online dengan modal yang rendah tanpa perlu jadi kuli? Jom berbisnes dengan Shaklee. Dengan modal serendah RM68.90 anda sudah boleh bermula. Nak untung banyak  jual banyak. Ikut sendiri. Tak ada orang paksa capai target. Bisnes yang semestinya tak perlu simpan barang hanya ambil order dan Shaklee akan uruskan penghantaran kecuali kalau customer memang nak kita jumpa dia.

Best kan?

Berminat?

Hubungi saya

Pengedar Shaklee Pasir Gudang/Malaysia

Fathimah

0132480986

#tipsuntukdirisendiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge