Shaklee

Kuasa Vision Board

Tahu tak setiap dari kita berhak dapat apa yang kita impikan. Sebenarnya kita boleh je dapat apa yang kita nak dengan cara jelmakan dalam Vision Board.  Jelmakan dalam bentuk visual supaya ia mudah terpahat dalam hati kita dan ia akan pandu kita usaha untuk capai apa yang kita nak.  Kalau perasan kita dah diajar buat …

Cara Mengatasi Bed Sores Bagi Pesakit Kencing Manis Yang Terlantar

Apa itu kudis tekanan atau bed sores? Kudis tekanan/ bed sores ialah kulit atau tisu yang tercedera disebabkan kurangnya pengaliran darah dikawasan kulit yang terlibat. Kebiasaannya ia berlaku disebabkan baring yang terlalu lama dan tidak berubah posisi kedudukan. Kebanyakan kudis tekanan berlaku pada pesakit-pesakit yang terlantar lumpuh atau pesakit yang mengalami koma dan tidak mampu bergerak …

Projek Extra RM1500

Hari ni CThim nak share sikit kenapa korang kena join projek extra RM1500. Zaman sekarang ni semua pakai duit.  Duit yang ada ni dah macam air da. Cepatje rasa habis.  Nak kata gaji tak cukup, gaji dah RM5000. Tapi rumah pun tak ada lagi.  Orang dulu-dulu gaji sikit pun rumah dan tanah banyak. Nampak macam …

Petua Cantikkan Kulit

Muka adalah aset utama semua orang.  Ye la kalau muka macam tongkang pecah pasti ada makcik bawang yang mengata.  Nak cantik tak semestinya putih tapi asal sedap mata memandang kan.  Ramai orang sanggup berhabis sampai ribuan ringgit bagi satu-satu masa untuk cantikkan kulit.  Actually jaga muka ni takdala sesusah mana pun dan takla mudah sangat.  …