Shaklee

Kepentingan Kalsium Untuk Badan

Kalsium memang penting untuk keperluan badan. So badan kita memang perlukan kalsium untuk kuatkan tulang. Makin bertambah usia especially bila umur 30tahun kalsium kita akan mula berkurang dan makin merosot setelah berumur 40lebih bagi perempuan sebab hormon estrogen kurang dihasilkan. Thats why pengambilan kalsium sangat digalakkan.  Enjoy video pasal kepentingan kalsium untuk badan ni eh …

Kebaikan ESP untuk eczema

Bila sebut pasal eczema,  banyak kena pantang.  Gula tak boleh gluten tak boleh.  Kalau korang nak tau ESP Shaklee ni banyak manfaat tau.  Antaranya kebaikan ESP untuk eczema: 1)Dibuat dari soya non GMO maknanya proses penanaman ikut flow tak tambah penggalak untuk pastikan dia dihasilkan dalam kuantiti yang banyak 2)Proses penanaman tak guna pestisid.Selamatla untuk …

Kelebihan Alfalfa Shaklee

Cakap pasal favourite vitamin cik Thim suka sangat Alfalfa Shaklee ni.  Yela my milk booster dan detox agent. Alfalfa Shaklee ni dibuat  daripada alfalfa. sejenis tumbuhan herba yang telah lama bertapak di dunia ini. Asal nama alfalfa diambil dari perkataan arab yang bermaksud raja herba.  Pada zaman dahulu ia digunakan untuk  meningkatkan selera makan dan …

9 Tanda Usus Mengalami Masalah

Pernah tak dengar semua penyakit bermula dari perut dan usus. Maksudnya kesihatan kita sebenarnya dipengaruhi oleh apa yang kita makan.  Usus adalah system pertahanan organ yang terbesar dalam badan. Ia akan menapis zat makanan untuk diserap dalam salur darah dan menghalang bendasing yang tidak perlu dari masuk ke dalam salur darah. Usus bocor mudah berlaku apabila …

CoQ10 Shaklee Revolusi Terbaru

Apa Itu CoQ10? CoQ10 (singkatan bagi coenzyme Q10) dalam CoQ10 Shaklee ni ialah elemen penting dalam setiap sel badan kita.Umpamakan macam badan kitani kilang kan. Kalau kilang takda pekerja kilang tak jalan macamtu jugak dengan badan kita. Kalau tiada CoQ10,badan kita tak dapat berfungsi dengan baik.  CoQ10 ni antioksida yang badan kita boleh hasilkan secara …

Vitamin E Shaklee

Vitamin E Shaklee merupakan pilihan terbaik untuk mereka yang inginkan kulit cantik dan vitamin subur. Setiap kapsul vitamin E Shaklee mengandungi : a)vitamin E d-alpha-tocopherol dari sumber semulajadi dan bukan sintetik (vitamin E sintetik dari dl-alpha-tochopherol).  Vitamin E semulajadi jauh lebih mudah diserap oleh tubuh, lebih jauh berkesan dan jauh lebih selamat untuk digunakan berbanding …

8 Cara Untuk Meningkatkan Tenaga Secara Semulajadi

Assalamualaikum semua. Kali ni saya join kempen tingkatkan tenaga secara semulajadi. Kempen ni  dianjurkan Sis Olie Fazlea Best sangat sebab baru tahu rupanya kita boleh tingkatkan tenaga secara semulajadi.  Antara 8 cara untuk meningkatkan tenaga secara semulajadi ialah: 1)Kawal Stress Siapa tak pernah stress?Semua orang pernah kan. Stress ni guna banyak tenaga. Jadi daripada stress …

Tips Kekal Sihat dan Cergas

Sekarang ni KKM gigih promosikan gaya hidup sihat. Mana taknya penyakit kencing manis darah tinggi yang dulu orang tua je kena sekarang seawal 18 tahun dah kena.   Bayangkan sampai satu tahap syarikat pembekal tak dapat menampung permintaan ubat darah tinggi dan insulin sehingga pembekalan kepada pesakit terpaksa dibekalkan setiap 2 minggu atau ditukar ke …