Resipi Cinch Shake

Cinch Shake ni rasa dia memang sedap dan ada banyak resipi Cinch Shake yang boleh dicuba untuk mereka yang ingin menguruskan badan. Antaranya:1)Chocolate Shake   2)Strawberry Banana Shake   3)Chocolate Cinch with Oat and Dates   4)Cinch Strawberry Kiwi Smoothie   6)Tropicana Chocolate Shake  5)Pelbagai resipi campuran buah-buahan yang digemari   Berminat dengan Cinch Shake …

Cinch Shake rahsia kurus dengan sihat

Ramai orang nak kurus tapi ramai yang tidak menitikberatkan kandungan zat dan nutrisi dalam pengambilan makanan semasa diet.  Di sini saya ingin mencadangkan makanan tambahan yang sihat semasa proses menurunkan berat badan iaitu Cinch Shake Shaklee.  Cinch Shake ni lain dari ESP Shaklee sebab dia ada 3 perisa berbeza iaitu coklat, latte dan vanilla. Khasiat …

Wanita ibarat bom jangka.

Tahu tak wanita ni kadang-kadang sukar nak difahami. Wanita ni Allah jadikan unik dengan fitrah 9 nafsu dan satu akal.Tidak hairanla kalau bab shopping,hias rumah serahkan je pada wanita. Antara sifat wanita yang lelaki perlu faham ialah;1)SENSITIFBukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian. Apabila seseorang wanita menyatakan dia sedang bersedih tetapi …

Tentang saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Fathimah Azzaharah Kamaludin. Saya adalah seorang ibu kepada 3 anak iaitu Sofiyyah,Asma dan Abdul Qadeer.Merupakan suri Mohd Saini Pajuri.   Bagaimana saya terjebak dengan Shaklee? Saya mula amalkan Set Menyusu Shaklee pada tahun 2012 tetapi saya ni suka try macam macam produk.Saya dah cuba pelbagai milk booster tapi hasilnya …

Buncit sebab fibroid tapi taknak pembedahan??

Pernah tak dengar tentang saudara kita atau kita sendiri yang mengalami fibroid?Fibroid ni kadang kadang boleh menyebabkan kesukaran untuk hamil dan ada kalanya sekiranya hamil boleh menyebabkan kesakitan apabila bayi membesar di dalam kandunganApa itu fibroid?Ia adalah ketumbuhan daripada otot uterus. Ia boleh menyebabkan pendarahan haid yang tidak teratur atau kesakitan pada bahagian pelvik. Faktor …

Hebat sangat ke Vivix??

Vivix memang tak bagus sebab saya tak war2 kan dekat semua orang fungsi vivix sebenarnya.Dahla mahal lepas tu betul ke berkesan?            Meh sini saya bagitau vivix ni bukan produk cap ayam.Yang campur2 terus cop kata berkesan.  Tunjuk saja testimoni orang terus beli.No.No. Nak hasilkan vivix ambil masa bertahun tahun lamanya …

Dah puas ikhtiar tapi bacaan gula tak turun2???

Diabetes/Penyakit Kencing Manis adalah penyakit tidak berjangkit yang semakin meningkat di negara kita.  Dikatakan 1 daripada setiap 5 rakyat Malaysia adalah penghidap penyakit Diabetes dan berlaku peningkatan bilangan pesakit diabetes yang mendadak sebanyak 40% dalam tempoh 10 tahun Menakutkan bukan??APA ITU DIABETESDiabetes ialah penyakit yang berlaku apabila kandungan gula dalam darah melebihi paras julat normal.Julat …

Benarkah Vitamin B penyebab kenaikan berat badan?

Tahukah anda pengambilan vitamin B complex tidak akan meningkatkan berat badan. Cuma mereka yang kekurangan B12 akan mengalami sedikit kenaikan berat badan. Kekurangan vitamin B12 akan menyebabkan selera makan menurun. Tetapi apabila tahap vitamin B12 menjadi normal, selera makan akan kembali seperti biasa dan berat akan naik sedikit. Pengambilan vitamin B Complex sebagai makanan tambahan …

Endometriosis Penyebab Sukar Hamil

APA ITU ENDOMETRIOSIS?Endometriosis adalah salah satu penyakit lazim yang boleh menyebabkan ketidaksuburan di kalangan wanita. Ia disebabkan oleh ketumbuhan selaput dinding rahim (endometrium) di luar rahim seperti di kilang telur, dinding pelvis, saluran peranakan, usus, faraj dan pundi kencing. Selaput endometrium yang di luar rahim ini juga akan menebal dan berdarah semasa kitaran haid akan tetapi …

ESP dan Kebaikannya

Saya mula mencuba ESP(Energizing Soy Protein) Shaklee semasa menyusukan anak pertama dan saya akui memang tak gemar akan rasanya. Ye la.Masa tu beli je tanpa faham fungsi ESP ni. Sekarang bila saya dah faham dan tahu keistimewaan ESP ni rasa tak lengkap kalau satu hari tak ambil ESP. Bak kata pepatah tak kenal maka tak …