Nak hamil selepas keguguran?

Anak adalah impian bagi setiap pasangan yang sudah berkahwin.Namun menjadi suatu yang amat mendukacitakan bila anak yang ditunggu gugur di awal kehamilan. Saya juga pernah mengalami keguguran dan saya sedih sangat masa tu.Tapi mungkin ada hikmahnya sebab sofiyyah baru berusia setahun dan masih menyusu dengan saya lagi. Apakah yang menyebabkan keguguran pada awal kehamilan? Keguguran …

Resipi kek pisang pantas

Nak dijadikan cerita hr khamis minggu lepas,sofiyyah minta umi dia buatkan kek hello kitty.Kalau ikut penat tak larat umi nak ngadun.Jadi kita buat la kek versi emak nak cepat.Alhamdulillah.jadi.tak payah nak tunggu kembang bagai.Sambil2 tu anak anak pun boleh enjoy baking.Kek Pisang Versi UMIBahan-bahan1 cawan pisang emas dilenyekkan2 sudu besar serbuk koko1cwn minyak1cwn gula perang2 …

Resipi Cinch Shake

Cinch Shake ni rasa dia memang sedap dan ada banyak resipi Cinch Shake yang boleh dicuba untuk mereka yang ingin menguruskan badan. Antaranya:1)Chocolate Shake   2)Strawberry Banana Shake   3)Chocolate Cinch with Oat and Dates   4)Cinch Strawberry Kiwi Smoothie   6)Tropicana Chocolate Shake  5)Pelbagai resipi campuran buah-buahan yang digemari   Berminat dengan Cinch Shake …

Cinch Shake rahsia kurus dengan sihat

Ramai orang nak kurus tapi ramai yang tidak menitikberatkan kandungan zat dan nutrisi dalam pengambilan makanan semasa diet.  Di sini saya ingin mencadangkan makanan tambahan yang sihat semasa proses menurunkan berat badan iaitu Cinch Shake Shaklee.  Cinch Shake ni lain dari ESP Shaklee sebab dia ada 3 perisa berbeza iaitu coklat, latte dan vanilla. Khasiat …

Wanita ibarat bom jangka.

Tahu tak wanita ni kadang-kadang sukar nak difahami. Wanita ni Allah jadikan unik dengan fitrah 9 nafsu dan satu akal.Tidak hairanla kalau bab shopping,hias rumah serahkan je pada wanita. Antara sifat wanita yang lelaki perlu faham ialah;1)SENSITIFBukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian. Apabila seseorang wanita menyatakan dia sedang bersedih tetapi …

Tentang saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Fathimah Azzaharah Kamaludin. Saya adalah seorang ibu kepada 3 anak iaitu Sofiyyah,Asma dan Abdul Qadeer.Merupakan suri Mohd Saini Pajuri.   Bagaimana saya terjebak dengan Shaklee? Saya mula amalkan Set Menyusu Shaklee pada tahun 2012 tetapi saya ni suka try macam macam produk.Saya dah cuba pelbagai milk booster tapi hasilnya …

Buncit sebab fibroid tapi taknak pembedahan??

Pernah tak dengar tentang saudara kita atau kita sendiri yang mengalami fibroid?Fibroid ni kadang kadang boleh menyebabkan kesukaran untuk hamil dan ada kalanya sekiranya hamil boleh menyebabkan kesakitan apabila bayi membesar di dalam kandunganApa itu fibroid?Ia adalah ketumbuhan daripada otot uterus. Ia boleh menyebabkan pendarahan haid yang tidak teratur atau kesakitan pada bahagian pelvik. Faktor …

Hebat sangat ke Vivix??

Vivix memang tak bagus sebab saya tak war2 kan dekat semua orang fungsi vivix sebenarnya.Dahla mahal lepas tu betul ke berkesan?            Meh sini saya bagitau vivix ni bukan produk cap ayam.Yang campur2 terus cop kata berkesan.  Tunjuk saja testimoni orang terus beli.No.No. Nak hasilkan vivix ambil masa bertahun tahun lamanya …

Dah puas ikhtiar tapi bacaan gula tak turun2???

Diabetes/Penyakit Kencing Manis adalah penyakit tidak berjangkit yang semakin meningkat di negara kita.  Dikatakan 1 daripada setiap 5 rakyat Malaysia adalah penghidap penyakit Diabetes dan berlaku peningkatan bilangan pesakit diabetes yang mendadak sebanyak 40% dalam tempoh 10 tahun Menakutkan bukan??APA ITU DIABETESDiabetes ialah penyakit yang berlaku apabila kandungan gula dalam darah melebihi paras julat normal.Julat …

Benarkah Vitamin B penyebab kenaikan berat badan?

Tahukah anda pengambilan vitamin B complex tidak akan meningkatkan berat badan. Cuma mereka yang kekurangan B12 akan mengalami sedikit kenaikan berat badan. Kekurangan vitamin B12 akan menyebabkan selera makan menurun. Tetapi apabila tahap vitamin B12 menjadi normal, selera makan akan kembali seperti biasa dan berat akan naik sedikit. Pengambilan vitamin B Complex sebagai makanan tambahan …