Hebatnya seorang wanita

?WANITA HEBAT? ? Wanita hebat bukan kerana dia cantik? Wanita hebat bukan kerana dia kaya? Wanita hebat bukan kerana dia pintar? Dan bukan pula kerana disampingnya ada lelaki kacak dan kaya    Tapi wanita hebat adalah 😕 Wanita yang mampu terus berdiri  menyelesaikan masalahnya? Mampu berdoa dan percaya kepada Allah sumber kekuatan? Wanita hebat melukis …

Best nya susu ibu

15 kebaikan susu ibu yang patut kita ketahui: 1. Bayi minum susu ibu kurang berisiko untuk mengalami sindrom kematian bayi mengejut (SIDS). 2. Susu ibu ada antibodi daripada badan ibu sendiri. Ia berfungsi melindungi bayi daripada terkena jangkitan selesema, dada, telinga dan sakit perut. 3. Badan ibu juga berfungsi menghasilkan antibodi-antibodi baru kalau ibu terdedah …

Nak tahu cara makan vitamin semasa bulan puasa??

Bulan puasa tinggal beberapa hari sahaja lagi, tapi ada ramai lagi yang tidak tahu cara nak makan vitamin pada bulan puasa.Semasa berpuasa kita masih perlu makan supaya tidak rasa letih dan bertenaga. Vitamin ini juga penting bagi mencukupkan nutrisi dalam tubuh kita yang kurang.Cadangan Pengambilan-Bagi vitamin yang diambila) satu kali sehari-selepas sahur/bukab)dua kali sehari-selepas sahur …

Nak hamil selepas keguguran?

Anak adalah impian bagi setiap pasangan yang sudah berkahwin.Namun menjadi suatu yang amat mendukacitakan bila anak yang ditunggu gugur di awal kehamilan. Saya juga pernah mengalami keguguran dan saya sedih sangat masa tu.Tapi mungkin ada hikmahnya sebab sofiyyah baru berusia setahun dan masih menyusu dengan saya lagi. Apakah yang menyebabkan keguguran pada awal kehamilan? Keguguran …

Resipi kek pisang pantas

Nak dijadikan cerita hr khamis minggu lepas,sofiyyah minta umi dia buatkan kek hello kitty.Kalau ikut penat tak larat umi nak ngadun.Jadi kita buat la kek versi emak nak cepat.Alhamdulillah.jadi.tak payah nak tunggu kembang bagai.Sambil2 tu anak anak pun boleh enjoy baking.Kek Pisang Versi UMIBahan-bahan1 cawan pisang emas dilenyekkan2 sudu besar serbuk koko1cwn minyak1cwn gula perang2 …

Resipi Cinch Shake

Cinch Shake ni rasa dia memang sedap dan ada banyak resipi Cinch Shake yang boleh dicuba untuk mereka yang ingin menguruskan badan. Antaranya:1)Chocolate Shake   2)Strawberry Banana Shake   3)Chocolate Cinch with Oat and Dates   4)Cinch Strawberry Kiwi Smoothie   6)Tropicana Chocolate Shake  5)Pelbagai resipi campuran buah-buahan yang digemari   Berminat dengan Cinch Shake …

Wanita ibarat bom jangka.

Tahu tak wanita ni kadang-kadang sukar nak difahami. Wanita ni Allah jadikan unik dengan fitrah 9 nafsu dan satu akal.Tidak hairanla kalau bab shopping,hias rumah serahkan je pada wanita. Antara sifat wanita yang lelaki perlu faham ialah;1)SENSITIFBukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian. Apabila seseorang wanita menyatakan dia sedang bersedih tetapi …