Sihat dengan Shaklee

Tak kisahla kita suri rumah atau wanita bekerjaya atau pelajar sekali pun kita menggunakan otak dan tenaga untuk melakukan sesuatu.Dan kebiasaannya kita makan untuk memastikan kita mampu bergerak dan berfikir dengan betul.Namun mampukah kita memastikan kita makan dengan sihat dan seimbang untuk memperoleh tenaga yang mencukupi dan tidak mudah jatuh sakit.Bila dah sibuk mula la …

Kenapa kita perlukan vitamin dan kenapa Shaklee?

Pernah x kita terfikir apala sibuk2 nak makan vitamin bagai.Kenapa pd zaman sekarang ni kita perlu sangat vitamin???Kenapa zaman tok nenek and even zaman kita dulu 90an orang tak sibuk nak makan vitamin.Kat sini saya nak share yang kita mmg perlukan vitamin sebab:­čî╗­čî╗Kebanyakan kita makan secara  tidak sihat, tidak ikut piramid makanan kkm.bukan sengaja tp …

Period xteratur?Jom selesaikan segera.

Period x teratur merupakan masalah bagi wanita. Bayangkan kalau period berterusan menyebabkan masalah dalam beribadah.Sekiranya period berterusan atau tidak datang haid ubat hormon akan diberikan oleh doktor.Namun sejauh mana kita perlu bergantung dengan ubat hormon?Justeru saya ingin mencadangkan GLA Complex Shaklee sebagai makanan tambahan kerana kandungan gamma-linoleic acid yang merupakan asid lemak omega 6,minyak bunga …

Vita-Lea Iron Formula

Hebat sangat ke Vita-Lea ni?Tahun ni 2017 dah 102 tahun Vitalea dihasilkan oleh Dr Forrest Shaklee.Berada lebih 100 tahun dipasaran pasti bukan laluan mudah untuk Shaklee.  Mutu produk yang tidak pernah ade kompromi dan penambahbaikan berterusan membuktikan hingga ke hari ini bukan sahaja Vitalea mampu bertahan tapi masih diperlukan oleh jutaan manusia didunia.Apa yang perlu kita …

Set Kurus Shaklee

Ramai orang suka nak kurus.Banyak sangat orang yang memilih jalan singkat dengan mengambil ubat kurus dengan cepat sehingga mengakibatkan kerosakan buah pinggang dan hati.Seperti yang didedahkan oleh siakap keli baru-baru inihttp://www.siakapkeli.my/2017/01/akibat-terlalu-obses-nak-cantik-makan.html?m=1Sebenarnya kurus itu bagus jika diurus dengan baik.Dapat elakkan dari diabetes dan risiko jantung.Namun cara pilihan kita untuk mencapai matlamat kurus itu yang perlu kita …

Dehidrasi dan Performance Drink Shaklee

Dehidrasi adalah keadaan di mana badan kita kehilangan bendalir badan sehingga keseimbangan gula-garam tubuh terganggu dan tubuh tidak dapat berfungsi dengan baik.  Air dalam badan berfungsi untuk membantu sistem pencernaan, mengeluarkan toksin dari dalam tubuh, kesihatan kulit dan pengangkut nutrisi untuk sel-sel tubuh.Dua petanda awal dari dehidrasi adalah rasa haus dan urine berwarna kuning gelap. …

Set Shaklee

Anda buntu dalam memilih vitamin yang sesuai untuk anda? Di sini saya ada beberapa Set pilihan Shaklee untuk membantu anda menjadi sihat dan cergas. Perlu diingat vitamin Shaklee bukan ubat tetapi adalah makanan tambahan untuk menyihatkan anda. Antara set pilihan yang ada ialah: 1.Set Menyusu 2.Set Bersalin 3.Set Ibu Hamil 4.Set Kesuburan 5.Set Kulit Cantik …

Dah puas ikhtiar namun tiada rezki untuk hamil?

Anak adalah anugerah Allah yang sangat dinantikan oleh setiap┬á pasangan yang telah berkahwin. Anak-anak adalah pelengkap rumahtangga dan anak yang soleh akan menjadi saham kita di akhirat kelak.┬á Sebagai seorang muslim kita perlu lakukan doa,usaha, dan tawakal dalam mencapai satu hajat. DOA Doa sangat penting dalam hidup seorang muslim.Kita perlu minta sungguh-sungguh dengan Allah dan …